Dator > hur du låser ett USB-minne i en dator

 • hur du låser ett USB-minne i en dator


 • Med elektronikföretag utveckla metoder för att pressa in större mängder lagringskapacitet i mindre enheter blir det möjligt att ha nästan alla datorns uppgifter kommer du hela tiden, i form av din USB-minne. En stor nackdel med detta är att de är mycket små och de kan lätt stulna eller borttappade-och du inte vill att alla dina data att vara i händerna på någon annan. För att stoppa detta från att hända, är det möjligt att lösenordsskydda (lås) ditt USB-minne

  Du behöver:
  krypteringsprogram.


  1.
  Ladda disk krypteringsprogram. Webbplatser som truecrypt. org, cypherix. com eller deslock. com (liksom många andra, helt enkelt söka på "disk kryptering programvara" online) ger alla program som kan identifiera en enhet på datorn och lösenordsskydda och kryptera informationen som lagras . Ladda ner ett av dessa program på din dator.
  2.
  Flytta data till din hårddisk. Senare under skydd processen, kommer mjukvaran att krävas för att formatera din USB-minne, så drar alla data som lagras på flash-enheten över till datorn för att neutralisera risken för viktiga data raderas under formateringen. Du kan flytta all data tillbaka när flash-enheten har formaterats och skyddas.
  3.
  Installera och skapa volym. Dubbelklicka på vilken typ av programvara du hämtat till "Downloads" mapp (eller vad mappen dina nedladdade filer sparas i). Följ installationsanvisningarna på skärmen (inklusive markera "Skapa genväg på skrivbordet"-rutan), och när installationen är klar klickar du på "Kör".
  4.
  Välj ditt USB-minne. Programvaran kommer att be dig att välja en enhet för att kryptera. Klicka på "Browse" och klicka på "Den här datorn" innan du dubbelklickar på namnet på USB flash-enhet (ofta "F :").

  5.
  Välj lösenord för USB-flashminnet. Du blir tillfrågad vilken nivå av säkerhet du kräver och detta beslutar om algoritm som krypterar disken. När du har valt detta, kommer du bli ombedd att ange ett lösenord. Välj en minnesvärd, men svårt att gissa, lösenord.
  6.
  Formatera flash-enheten med programvaran. När du har angett lösenordet och klickat på "Nästa" kommer du att bli uppmanad att formatera USB-minne. Klicka på "Format". Detta kommer att rensa din flash-enhet och kryptera den med ditt lösenord skydd.
  7.
  Ange ditt krypteringsprogram och välj USB-minne, innan ditt lösenord. När installationen är klar, dubbelklicka på krypteringsprogram på skrivbordet och välj din flash-enhet. Du uppmanas att ange ditt lösenord-endast en gång ett korrekt lösenord har skrivits in kommer någon ha tillgång till ditt USB-minne
  .


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:vad är LTO band?

Relaterade artiklar


 • Hur kommer jag åt hk Healthcheck inställningar?
 • hur du tar bort hk 9800 från en Mac hårddisk
 • hur du ställer in Outlook e-post med Telus
 • hur reparera dell laptop moderkort
 • hur man fixar en bildpunkt på en Mac
 • hur du tar bort en bittorrent från DNS-323
 • uppgradering till 512 RAM från 256 RAM på en Dell 4600c
 • hur man bygger en media server dator
 • hur man fixar USB-portar i Windows XP
 • Dell Inspiron lcd instruktioner bakgrundsbelysning installation