Dator > laptop sova vs övervintra

 • laptop sova vs övervintra


 • Både sömn och Hibernate funktioner i bärbara datorer tjänar liknande syften, men de är olika processer och datorn går igenom olika steg beroende på vilken som är aktiverad. Generellt sett är sova mer användbar när den bärbara datorn fortfarande har tillgång till en kontinuerlig strömkälla, medan övervintra är användbart när den bärbara datorn behöver spara energi

  Du behöver:. .
  Operativsystemet Windows CD

  Syfte

  Både sömn och viloläge system som finns i bärbara datorer (särskilt de med Windows-operativsystem som har dessa funktioner inbyggda) används när datorn behöver stängas av, men kommer att användas snart igen. Användaren aktiverar en av formerna för att säkra datorn utifrån tillgång eller hjälpa spara ström och möjliggöra en snabb omstart. Dessa lägen är ofta aktiveras när datorn är stängd, beroende på hur den är programmerad.

  Sleep

  Vila, även känd som standby, ett tillstånd där datorn stängs av onödiga system, men lämnar de grundläggande komponenterna i systemet påslaget. Alla data i det fysiska minnet i datorn är fortfarande kvar i det interna minnet, redo att användas, men alla andra system och interna processer är stoppad. Vanligtvis är viloläget indikeras av en blinkande lampa på den bärbara datorn.

  Hibernate

  Hibernate är ett mer långsiktigt mode att användare aktiveras när den bärbara datorn kommer inte att öppnas igen under en tid. Istället för att spara aktuella data i internminnet, skapar datorn en fil som lagrar vad det gjorde innan den övervintrade, och sparar dessa data i hårddisken. När datorn slås på igen, öppnar den filen och återställer alla system till hur de var.

  Strömkällor

  Hibernate stängs alla datasystem och är användbart för att spara ström, särskilt med kort batteritid de flesta bärbara datorer. Viloläge håller några system på och drar ström kontinuerligt-Om strömmen tar slut, då viloläge inaktiveras och datorn stängs av helt. En bärbar dator ansluten till ett eluttag kan sättas i viloläge permanent, men en laptop på batteri bör sättas i viloläge för att spara på batteriet.

  Speed

  Både sömn och ideläge återställa datorn fungerar snabbare än uppstart datorn upp från en komplett stängas. Men sova omedelbart accesser internt minne som datorn har hållit. Hibernate måste återställa en session genom att gå till hårddisken, och innehåller några starta mönster, som tar lite längre tid. Båda lägena tenderar att kräva ett lösenord innan informationen återställs.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man startar en Toshiba Satellite A215 laptop

Relaterade artiklar


 • Vad är det enklaste sättet att använda en bärbar dator med en bildskärm?
 • hur du ställer in en SATA RAID-enhet på en intel moderkort
 • hur man installerar Win98 pc RAM på en XP PC
 • hur man gör en egen pc fall
 • hur du skannar diabilder på Canon MP520
 • Ta bort ett microSD-kort lösenord
 • Hur konvertera en bärbar dator till en pekskärm
 • Skillnaden mellan Pentium III och Pentium 4-processorer
 • hur du uppdaterar minnet på en dator
 • hur man använder Toner