Dator > hur cool en Pentium 4 670-processor

 • hur cool en Pentium 4 670-processor


 • Intel Pentium 4 670 Central Processing Unit (CPU) behandlar uppgifter med en frekvens på 3,8 GHz för otrolig datorkraft. Kan dock denna behandling kraftpaket inte alltid på topp effektivitet om den blir överhettad. När en Pentium 4 670-processorn används i timmar i sträck, värmer upp den och processorn automatiskt leder till dess frekvens på 2,8 GHz tills processorn svalnar, enligt XBit Laboratories. För att hålla din Pentium 670 processor igång snabbt och korrekt sätt, måste du svalna ordentligt processorn.

  Du behöver:
  Skruvmejsel
  . Tryckluft kan.
  PCI kylfläkt.
  Externa Cooling Pad.
  Flytande kylsystem.


  1.
  Rengör din processorn och andra interna hårdvara på en regelbunden basis. När damm samlas på din hårdvara, kan det minska processorns prestanda, liksom täppa närheten fläktar. För att rengöra din inre hårdvara, stäng av datorn och skruva loss de största luckan. Använd en burk med tryckluft för att blåsa dammet ur datorn. När yrande damm genom fläktar och ventiler, alltid blåsa från insidan av datorn till utsidan, annars riskerar du att sprida damm runt snarare än att faktiskt rensa den från systemet.
  2.
  installera en andra kylfläkt. Din primära fan är inrymt i datorns nätaggregat. Men du kan lägga till ytterligare fans till öppna PCI-platser. För att installera ett objekt i en PCI-kortplats, vänder du helt enkelt stänga av datorn, skruva loss facket skyddande platta, skjut sedan hårdvaran i facket. Placera den andra fläkten i vilken PCI-kortplats är närmast din Pentium 4 670-processor.
  3.
  Använd en extern kylning pad för en laptop eller bärbar dator, eftersom internt PCI-kortplats utrymmet är vanligen mycket begränsad eller obefintlig på bärbara datorer. Externa Värmeskydd finns på de flesta elektronik återförsäljare, som vanligtvis kostar bara ca $ 30. Helt enkelt vila din bärbara dator direkt på plattan, och anslut sedan pad till en ledig USB-port för makten. Den kylning pad kommer att blåsa kall luft på den bärbara datorn, minska den totala temperaturen i all din hårdvara, inklusive Intel Pentium 4 670-processor.
  4.
  Installera ett flytande kylsystem. Detta är den absolut dyraste och mest komplicerade metoden för kylning en processor, oftast kostar hundratals dollar. Men denna metod också den mest effektiva. Om du har kontinuerliga problem med processor överhettning, kanske du vill överväga ett flytande kylsystem. Installationen är mycket svårt, så de flesta konsumenter kommer att finna det bäst att ta datorn till en professionell för vätskekylning installation.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur kalibrera en skärm

Relaterade artiklar


 • hur man hittar på vilken typ av RAM-kort du har
 • Hur man plocka upp en TV-signal
 • hur man fyller en HP 27 trefärgs bläckpatron korrekt
 • hur du hittar den usb versionen på min dator?
 • hur du uppdaterar ett register för att inkludera DVD-enheter
 • Fördelarna med dator överspänningsskydd
 • hur reparera dell laptop moderkort
 • hur man återställer eeprom bios med bygeln metod
 • orsakerna till den långsamma uppringda internet
 • hur du synkroniserar ett program till en HP iPAQ h2215