Dator > hur reparera dell laptop moderkort

 • hur reparera dell laptop moderkort


 • Laptop moderkort reparation är svår på grund av de komponenter som ligger i vägen för att komma åt moderkortet på din Dell laptop. Komponenter måste avlägsnas och eventuella problem kontrolleras, då alla komponenter måste bytas ut innan du kan testa resultatet av din reparation försök. Om en reparation misslyckas måste demontering inträffa igen att försöka ytterligare korrigeringar. Lyckligtvis, så länge du har tid på händerna, allt du behöver för Dell laptop moderkort reparation är en Phillips skruvmejsel.

  Du behöver:
  Phillips skruvmejsel


  1
  Stäng av Dell laptop. . . Den kopplas bort från strömkällan, vänd sedan på enheten och leta reda på batteriet kontur längst upp i mitten av den bärbara datorn botten. Under detta är batteriet frigivning, som när de aktiveras kommer fram batteriet. Bort det.
  2.
  Märke till de två plast utrymmen under batteriet. Hårddisken facket är på rätt, medan RAM utrymmet är bara till vänster om denna. Båda är täckta med plast luckor och hålls på plats med skruvar. Använd en Phillips-skruvmejsel för att ta bort skruvarna och ta sedan bort plasten fack för att avslöja de ingående komponenterna.
  3.
  Använd fingrarna för att ta bort RAM-moduler. De kommer helt enkelt ut. Detta är den första av flera komponenter som måste tas bort för att komma till moderkortet för reparation.
  4.
  Ta höger sida av hårddisken och dra uppåt och lossa den.

  5.
  Ta del av visade trådlösa kort nu att hårddisken och RAM är borta. Två svarta antennkablarna går från det trådlösa kortet i två kontakter. Ställ in kontakterna i sina upprätt orientering genom att bläddra upp dem. Detta kommer att "låsa upp" dem och möjliggöra frånkoppling av kablar. Ta bort den trådlösa kortet.
  6.
  Ta ut alla återstående skruvar på botten av Dell laptop med din Phillips skruvmejsel. Alla synliga skruvar på undersidan hölje måste tas bort.
  7.
  Vänd Dell laptop igen och ta bort tangentbordet, vilket kommer vara lös. När du lyfter ut det, kommer du att se tangentbordskabeln rann till kontakten vid foten av den bärbara datorn. Lyft kontakten i upprätt läge och ta bort kabeln, sedan avsluta bort Dells tangentbordet.
  8.
  Kontrollera om videokabeln kontakten som går till moderkortet har av misstag blivit frånkopplad . Med tangentbordet ut, kommer du se denna kabelanslutning enligt hissen displayen gångjärnet. Om det är bortkopplad, anslut den igen. Detta bör lindra ditt moderkort problem. Om detta inte leder till moderkortet drift, måste du koppla ur videokabeln igen och gå vidare i datorn.
  9.
  Ta ur båda skruvarna direkt under varje bildskärmen gångjärn. Lyft upp och dra försiktigt bort skärmen församling.
  10.
  Dra ut överdelen av Dell laptop. Med tangentbordet och skärmen ur vägen, kommer du att kunna bända bort det.
  Elva.
  Utvärdera det exponerade moderkortet och ta bort den stora skruven vid dess nedre högra. Detta kommer att frigöra moderkortet.
  Tolv.
  Börja att lyfta upp Dell laptop moderkort. Två kablar löper från botten av moderkortet till kontakterna nedan. Säkerställa att dessa är anslutna till kontakter och är inte löst. Om de är, sätter tillbaka dem i.
  13.
  Testa din laptop efter återmontering. Om Dell ändå inte fungerar, måste du ta bort moderkortet helt för utbyte. Upprepa demontering och koppla bort moderkortet från de två kontakterna med en mild ryck. Dra ut moderkortet och ställ den åt sidan för byte.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur konvertera en 4-polig 3,5 mm ljudkontakt till seriell

Relaterade artiklar


 • detaljerad information om datorns moderkort
 • hur man kan återställa fabriksinställningarna på en Compaq Presario bärbar dator
 • Hur konvertera mikrokort till CD
 • hur du synkroniserar ett program till en HP iPAQ h2215
 • hur man byter ett gångjärn på en Armada E500
 • hur man ansluter en server till en huvuddator
 • hur man byter RAM i en Acer Aspire 5520 laptop
 • hur man återställer eeprom bios med bygeln metod
 • vad är skillnaden mellan en mini-laptop och en bärbar dator?
 • Hur man avgör om Apple IPAD kommer att uppfylla mina behov