Dator > USB vs pci trådlöst kort

 • USB vs pci trådlöst kort


 • Om du vill ha möjlighet att ansluta till ett trådlöst Internet-anslutning du kommer att behöva ett trådlöst nätverkskort, som brukar kallas trådlösa kort. Dessa adaptrar har speciella antenner på eller i dem som tillåter dem att plocka upp den trådlösa signal som skickas från din router. Innan du får en ändå, bör du vara medveten om du vill ha en USB-eller PCI-nätverkskortet

  PCI-nätverkskort

  Ett PCI nätverkskort är den typ av nätverkskort som går inuti datorn torn. För att installera ett PCI-kort, måste du ta en av sidorna bort av tornet och hitta en ledig PCI-plats. Facket kommer att finnas på datorns moderkort, och även om det är en enkel process, det enkla faktum att du måste öppna datorn för att göra det kan skrämma de som inte har mycket dator eller erfarenhet.

  USB nätverkskort

  Som namnet antyder, USB-nätverkskort kontakten i en ledig USB-porten på den externa delen av din dator. USB-portar ligger vanligen på antingen framsidan eller baksidan av en dator torn. På bärbara datorer är de vanligaste på sidorna eller baksidan av den bärbara datorn. Till skillnad från vissa USB-enheter, inte nätverkskort vanligtvis inte kräver en extern strömkälla, vilket innebär att de får tillräckligt med kraft att verka från själva datorn.

  PCI Fördelar

  Enligt ACreativeDesktop. com, PCI-kort ger vanligtvis snabbare Internet uppkopplingshastighet än liknande konfiguration USB-kort. Den faktiska signalstyrkan i sig är också bättre i de flesta fall, vilket innebär att datorn inte behöver vara så nära den trådlösa routern eftersom det skulle med USB nätverkskort. PCI-kort, som de passar in i din dator, inte lägga någon extra röran till din dator område och att de lämnar din USB-portar öppna för annan kringutrustning.

  USB Fördelar

  Den främsta fördelen med USB nätverkskort är bekvämligheten de erbjuder. Till skillnad från PCI-adaptrar kan de enkelt att ansluta och urkopplad för enkel förvaring eller resor. Även PCI-kort kan hålla en viss fördel i signalkvalitet kan USB nätverkskort flyttas runt lika mycket som anslutningssladden gör det möjligt att hitta de bästa signalen i ett visst område. De flesta USB-nätverkskort är "plug-n-play", vilket betyder de drivrutiner och program som behövs för att köra enheten installeras automatiskt på datorn första gången du kopplar in den

  Överväganden

  Medan PCI nätverkskort normalt sett överlägsen, USB-adaptrar är inte långt efter och så länge du håller dig inom räckhåll för routern bör du inte ha några problem med en USB-adapter. Också, typiskt bärbara datorer har ändrat PCI-kort som kallas mini-PCI-adaptrar. Dessa mini adaptrar är mindre och mycket svårare att komma åt än den typiska PCI-kortplats plats på stationära datorer. När det gäller bärbara datorer, är det mycket lättare att använda en USB-adapter.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man konfigurerar en GeForce 7300GT PC TV anslutning

Relaterade artiklar


 • kan bagge vara smittad av datavirus?
 • hur du uppdaterar BIOS på ett M2N-MX
 • hur man ändrar skrivskyddet på ett Memory Stick
 • hur man byter en LGA775
 • hur man kan utvidga din Bluetooth-räckvidd
 • hur du tar bort en CD / DVD-enhet från en bärbar dator
 • hur du lägger till video till Flash
 • hur du ställer skanningsupplösningen på en Dell 926 skrivare
 • hur man byter en hårddisk för att öka prestandan
 • DIY antistatiska armband för hemdator reparation