Dator > hur man byter en LIFEBOOK T-serien CPU-fläkt

 • hur man byter en LIFEBOOK T-serien CPU-fläkt


 • Fujitsu Lifebooks var utformade för att vara robust bärbar dator arbetsstationer, för att tåla vårdslös misskötsel och vätskespill. Detta innebär att det finns mycket engagerade när de försöker ta isär dem. Om du vill ersätta din T-serien Lifebook's CPU fläkt, måste du helt isär den bärbara datorn ytterhölje att få tillgång till CPU-fläkten. Det kan göras, men det är en mycket tidskrävande projekt. Om det alls är möjligt samråda med en bärbar dator reparatör innan demonteringen

  Du behöver:.
  Phillips-skruvmejsel.
  Liten, platt skruvmejsel.


  1.
  Power-ner din Lifebook laptop, och sedan dra ut nätsladden från sin sockel. Koppla från alla diverse kablar och enheter från din bärbara dator. Stäng LCD-skärmen, och sedan placera den bärbara datorn med framsidan nedåt på arbetsytan.
  2.
  Dra på batteriluckan är låsflikar på undersidan av den bärbara datorn höljet. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Ta ut batteriet ur sitt fack.
  3.
  Leta den optiska enheten längs kanten av den bärbara datorn höljet. Skjut på att behålla flik som låser den optiska enheten i sitt fack, som finns på undersidan av den bärbara datorn höljet. Skjut den optiska enheten ur facket och lägg den åt sidan.
  4.
  Leta reda på RAM-locket på undersidan hölje församling. Ta bort de tre Phillips-skruvar, och ta sedan bort locket från den bärbara datorn höljet. Tryck på de två låsflikarna på vardera sidan av varje RAM-modul och sedan lyfta varje modul ur dess respektive minnesplatsen. Förvara moduler i en icke-statisk plastpåse.
  5.
  Leta reda på hårddisken locket, och sedan ta bort de två Phillips-skruvarna från skyddet. Ta bort locket och ställ den åt sidan. Lyft upp på hårddisken bandet kontakten något så det är ur vägen på hårddisken. Lyft upp på den svarta fliken sticker ut ur hårddisken facket, och sedan ta bort hårddisken från sitt fack och ställ den åt sidan.
  6.
  Ta bort de tre Phillips-skruvar nära LCD-gångjärnen. Det kommer att finnas en pil under varje uppsättning av skruvar. Ta sedan bort de två Phillips-skruvar direkt bakom varje LCD gångjärnet.
  7.
  Placera den bärbara datorn ansikte upp, och sedan öppnar LCD-skärmen så långt det går. Bänd upp på tangentbordet locket, som är en tunn remsa av plast som sitter mellan tangentbordet och LCD-skärmen. Avlägsna tangentbordet locket från den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  8.
  Tag i tangentbordet bakom den översta raden av tangenter, och sedan försiktigt dra den mot dig tills tangentbordet församling är upplåst från den övre laptop hölje. Lyft tangentbordet något, och sedan koppla tangentbordet bandet kontakten från moderkortet. Använd inte för mycket kraft när du kopplar bort bandkabeln. Om du bryter kontakten på moderkortet, kan du sluta med att byta hela moderkortet. Stäng LCD-skärmen, och sedan placera den bärbara datorn ansiktet nedåt.
  9.
  Ta bort alla synliga Phillips-skruvarna från botten hölje av den bärbara datorn. Detta inkluderar enda skruv sitter inuti batterifacket, och de tre skruvarna på insidan av facket för optiska enheter. Det finns 16 skruvar totalt. Placera den bärbara datorn ansikte upp, och sedan öppnar LCD-skärmen hela vägen.
  10.
  Leta lilla kretskort där tangentbordet omslaget var. Ta bort enstaka fästskruven och dra sedan ut den bärbara datorn en aning. Kallelse där kablarna är anslutna, och sedan koppla ur en av kablarna från kretskortet, och koppla den andra kabeln direkt från moderkortet. Detta hjälper dig att komma ihåg var varje kabel är ansluten. Ställ den lilla kretskortet åt sidan. Detta kommer att lämna LCD videokabeln exponerade. Koppla bort LCD-kabeln från moderkortet.
  Elva.
  Leta reda på pekplattan kabeln nära pekplattan, och sedan koppla loss den från moderkortet. Pekplattan kabeln är blå. Ta sedan bort de två små, Phillips-skruvarna märkta "MX23. " Leta reda på trådlösa kortet nära centrum av den övre laptop hölje. Koppla de två antennkablarna (blå och svart). Du kanske måste skära ner bandet som håller antenner på plats.
  12.
  Leta kylfläkt, och sedan koppla fläkten kontakten från moderkortet. Kylfläkten Kabeln har orange, röda och svarta kablarna förlängning av det. Ta sedan bort den enda Phillips-skruv bredvid fläktkabeln du bara bort.
  13.
  Ta bort de två Phillips-skruvarna från LCD gångjärnet ligger nära centrum av LCD-skärmen och lyft sedan upp LCD-panelen bort av övre laptop höljet och ställ den åt sidan.
  14.
  Lyft den bärbara handledsstödet och metallhölje täcker moderkortet bort av bärbar dator och ställ det åt sidan. Detta kommer att utsätta hela moderkortet.
  15.
  Ta bort de fem Phillips-skruvarna från kylflänsen och församlingar fläkt. Lyft hela kylfläns och fläkt montering ut av moderkortet och den åt sidan.
  16.
  Installera den nya fläkten församling genom att upprepa hela denna process i omvänd ordning.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:användning av optiska skannrar

Relaterade artiklar


 • hur du formaterar en hårddisk utan en diskett i Windows XP?
 • hur man fyller en HP färgpatron
 • hur du tar bort moderkortet från Alienware 51 m766 laptop
 • hur du ansluter en videobandspelare till en Dell Dimension 4700
 • hur man ansluter en InFocus projektor till en Toshiba laptop
 • Hur man testar en bärbar dator för barn
 • hur man byter en HP 1040 fax patron
 • hur man använder plug-in datorhögtalare som en mikrofon
 • hur man bygger en gaming PC AMD Phenom
 • hur man bygger ett riktigt snabbt cool laptop