Dator > vilka delar av datorn får input?

 • vilka delar av datorn får input?


 • Moderna datorer får input från ett brett spektrum av källor. Inmatningsenheter kan vara allt från Human Interface Devices till enheter som ger ett gränssnitt mellan två datorer. Allt från möss till fjärrkontroller och nätverkskort kan kategoriseras som en inmatningsenhet. Att få information från dessa inmatningsenheter datorer använder en mängd olika mottagande enheten som vidarebefordra upplysningar till andra delar av datorn för lagring och bearbetning.

  USB-portar

  Universal Serial Bus hamnar är en av de vanligaste metoderna för moderna datorer att få information. Denna typ av port används för att ta emot en mängd olika data som sträcker sig från bulk information från externa enheter till synpunkter från enheter som möss, tangentbord, skrivare, skannrar och externa modem. De flesta former av ingående hårdvara är kompatibla med USB.

  Parallel Ports

  Parallella portar är en äldre föregångare till USB-portar som fortfarande används i vissa datorer. Innan de har ersatts av USB-kompatibla enheter, de flesta modem, skrivare och skannrar använt denna typ av port för att överföra data till sin värddator. Denna typ av hamn kännetecknas av sin relativt stora 25-pin kontakt och är sällan med på moderna moderkort.

  3. 5mm Audioingångar

  En annan typ, 3,5 mm audio ingångar, är en vanlig metod för att överföra analoga ljuddata till en dator. Det är vanligtvis för att kopiera ljuddata från analoga källor som ett band eller spela in men även användas för bearbetning av ljud information från mikrofoner. Dessa portar är oftast knutna till moderkortet eller ett ljudkort i ett kluster av sex portar och är färgkodade för att indikera vilken typ av indata eller utdata varje hamn handtag.

  PS2 Hamnar

  PS2-portar var standard portar används för att ansluta möss och tangentbord innan den utbredda användningen av USB. Dessa portar är fortfarande med på de flesta moderkort eftersom möss och tangentbord som använder den här porten är fortfarande vanliga. Inmatningsenheter använder denna typ av hamn är mindre effektiva än USB eftersom de inte kan samtidigt relä flera ingångar från en enhet.

  Modem /Ethernet-portar

  För att ansluta till andra datorer och nätverk datorer lita på RJ-11 och RJ- 45 hamnar. Dessa portar är respektive utformade för att passa telefonen och nätverkskablar som är nödvändiga för dirigering information till ett modem eller Ethernet-kort. Dessa två portar har liknande utseende förutom att RJ-45 Ethernet-portar är något bredare än deras RJ-11 motparter. Trots sin skenbara likheten i form och funktion dessa portar är inte utbytbara.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:verktyg för rengöring en dator

Relaterade artiklar


 • hur man kan spela iso filer från ett Memory Stick
 • hur ändrar video bakgrunden program till lätt blå skärm
 • hur man kan återställa data på cd-skivor
 • hur man ansluter en InFocus projektor till en Toshiba laptop
 • hur man installerar en hårddisk på 320 GB
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • hur man gör en PS2 till PC-controller converter
 • hur man bygger bärbara datorer
 • hur man troubleshooot en Microsoft trådlös mus
 • hur man fyller en HP 21 bläckpatron bläckstråleutskrift