Dator > kan hårddiskar installeras i vertikal position?

 • kan hårddiskar installeras i vertikal position?


 • Hårddiskar lagra mycket stora mängder information i mycket små mängder av utrymme, vilket gör dem mycket känsliga små bitar av hårdvara som lätt kan störas av små rörelser i sin verksamhet. Transportfordon-wise, hårddiskar har blivit den mest sannolika maskinvarukomponenter på en dator slutar fungera efter en lång leverans på grund av misskötsel. De kräver mest vård och ibland mer än en processor eller moderkort

  Effects

  Hårddiskar installeras i vertikalt. position har naturligtvis inga konsekvenser, så länge de inte skaka i mitten av en läsa eller skriva operation. Om du placerar en hårddisk i allmänhet inte påverkar dess prestanda i de flesta fall. Du bör dock inte improvisera något med din enhetsfacket om du inte riktigt vet konsekvenserna av dina handlingar. Placera inte en hårddisk utanför sin brygga om det inte var avsett för den positionen, till exempel.

  Fördelar

  Istället för att utnyttja systemet, ökar du faktiskt vissa mindre risker när du slår på positionen för ett hårddisk eller placera den vertikalt. Övergripande hårddisk placering var konstruerad så att värmen försvinner skivorna mer effektivt. Tung hårddisk användning genererar stora mängder värme till följd av läs-skriv huvud friktion och elektriska motståndet genereras från frekventa nuvarande matas till kondensatorer inuti drivelektronik. Inte anser att en vertikal hårddisk läge om du planerar att använda som driver till sin fulla prestationsförmågan.

  Överväganden

  Förutom att vålla värme problem, om du byter en hårddisk efter en lång tids användning från en horisontell position till en vertikal, kan en del av volymen läser inte korrekt på grund av införandet av en ny tyngdpunkt. Eftersom information som lagras på din hårddisk kommer i så små åtgärder kan din fat huvuden faktiskt bli förvirrad när du införa en ny tyngdpunkt och kan läsa lite byte felaktigt. Din enhet kanske inte ens startar i vissa extrema fall.

  Missuppfattningar

  En del kanske tror att fler moderna hårddiskar övervinna vertikal montering frågor helt. Även om tillverkarna har kunnat förlänga livslängden på sina hårddiskar när de förvaras vertikalt, innebär detta inte att du inte kommer att stöta på problem med värme. Platt hårddiskar alltid prestera bättre temperatur-vis i en horisontell miljö.

  Är en vertikal Orientering OK?

  Även om det inte alltid den bästa lösningen för en långvarig, frisk och mycket krävande system, har vertikala hårddisk orientering observerats i datorsystem, och det betyder inte att hårddisken kommer att steka i ett par dagar. Men ni måste vara försiktiga för att säkerställa korrekt ventilation i ditt system, och att hårddiskarna kan flytta bort värmen. Hårddiskar med ordentlig ventilation med förra dig längre än de med kvävande hetta, oavsett läggning. Med vertikal orientering, dock måste du ta yttersta omsorg inte ställning hårddiskar för nära varandra för att inte förkorta deras livslängd.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:Hur kontrollerar jag mängden tillgängligt minne på min dator?

Relaterade artiklar


 • skillnaden mellan HDMI och USB-kablar
 • hur man ställer in en hem-baserade Internet-server
 • Felsökning Xerox kopiatorer använder funktionen koder
 • Hur man testar om ett Ethernet-kort är bra
 • hur man ändrar bläckpatron på en HP psc 2110xi
 • Vilka är de namn som virtuellt minne?
 • Skillnaden mellan en processor och en med dubbla processorer
 • hur man konfigurerar en HP-knapp tangentbord klubb
 • hur man knä en processor
 • hur radera hårddisken magneter