Dator > hur man troubleshooot en Microsoft trådlös mus

 • hur man troubleshooot en Microsoft trådlös mus


 • En Microsoft trådlös mus kommunicerar med datorn via en mottagare ansluten till en dator port. Även dessa enheter är i allmänhet bekymmersfri, ibland problem uppstå. När Microsoft trådlös mus börjar agerar långsamt, inte röra sig smidigt över skärmen eller slutar fungera helt, kan du anta att musen i sig är problemet. Prova några åtgärder för felsökning innan du byter din mus med en ny, som ett antal olika frågor kan vara orsaken till problemet.
  1.
  Synkronisera Microsoft trådlös mus med mottagaren. Placera musen nära mottagaren och tryck på knappen på mottagaren och kontrollera att mottagaren börjar blinka. Följ instruktionerna om en dialogruta visas på skärmen, annars tryck och släpp "Connect"-knappen på undersidan av musen. Grönt ljus mottagare indikerar en framgångsrik synkronisering. Nyare Microsoft enheter kan vara permanent bunden till mottagaren och kan inte återställas.
  2.
  Testa dina Microsoft trådlös mus med Mousinfo diagnostiskt verktyg som kommer installeras tillsammans med IntelliPoint. Klicka på "Start" och klicka sedan på "Kör". I rutan "mousinfo" och klicka "OK". Klicka på musknapparna för att kontrollera om knappen klick erkänns som UPP och NER-kommandon. Om knapparna inte erkänns, kan musen vara trasig. Kontakta Microsoft för att beställa en ersättare.
  3.
  Kontrollera batterierna och se till att de sätts i rätt riktning och fulladdat. Microsoft rekommenderar att du använder nya, alkaliska AA-batterier för användning med elektronisk utrustning i Microsoft trådlös mus. Sätt i nya batterier om det behövs.
  4.
  Kontroll av interferens. Håll elektriska apparater såsom trådlösa telefoner, radioapparater, routrar och lysrör minst 8 inches bort från ditt Microsoft trådlös mus. Microsoft rekommenderar att du håller muspekaren på minst 3 meter från stora metallföremål, t. ex. datorlådor eller metall möbler. Placera inte musen på en metallyta.
  5.
  Besök Microsofts webbplats för att hämta och installera den senaste programvaran. Microsoft släpper ibland uppdateringar för att åtgärda kända problem eller förbättra prestanda. Hämta de senaste uppdateringarna kan löser många problem.
  6.
  Försök med att använda musen på en annan dator för att avgöra om problemet är relaterat till din dator. Om musen fortfarande inte fungerar på en annan dator, kontakta Microsoft för att beställa en ersättare.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du överför data från en dator till ett flashkort

Relaterade artiklar


 • Hur installerar jag bläckpatroner på en kanon iP4000?
 • hur du ansluter en bärbar dator till en Pioneer plasma via HDMI-ingång
 • hur man bygger en PC-system
 • steg-för-steg installation av en HP laserskrivare
 • hur man startar en Toshiba Satellite A215 laptop
 • Hur man använder en USB 2GB kort
 • historia tidiga datorer
 • hur man demonterar en HP tonerkassett
 • hur man skyddar datorn från elektrostatisk urladdning (ESD)
 • Faxa utan ett kabelmodem telefon