Dator > hur man skyddar datorn från elektrostatisk urladdning (ESD)

 • hur man skyddar datorn från elektrostatisk urladdning (ESD)


 • Alla som har känt en stöt medan röra ett dörrhandtag efter att ha vandrat över mattor är bekant med elektrostatisk urladdning (ESD. ) Statisk elektricitet snabbt överförs från en hand till dörrhandtaget kan vara smärtsamt att folk men samma princip kan vara destruktivt till datorer. Den mänskliga kroppen nästan alltid att statisk elektricitet byggs upp på den i några kapacitet och CPU, minne och expansionskort kan alla svårt skadade om statisk elektricitet släpps på dem medan du arbetar på komponenterna. . Skydda en dator från ESD är lätt, men tar en del förberedelser

  Du behöver:. .
  Antistatisk vristband


  1
  stänga av datorn helt innan du arbetar på det, men låt Överspänningsskydd inkopplad Datorn ska vara avstängd eftersom jobbar på det medan den är igång kan skada det, men lämnar det ansluten till ett överspänningsskydd håller en grundstötning element på plats som hjälper eliminera ESD.
  2.
  Använd ett antistatiskt vristband när som arbetar på din dator komponenter. Jorda dig själv innan du öppnar datorns hölje genom att röra höljet metall datorn. Handleden wrap har en kontakt på det som kommer att hålla dig i kontakt med höljet medan du arbetar på datorn. Fäst klämman på handledsremmen i höljet efter att du har redan berört höljet själv till jord någon statisk elektricitet.
  3.
  Undvik att öppna datorn när som helst när du är på mattor. Mattor bidrar till en ackumulering av statisk elektricitet så att öppna datorn medan på mattor ökar chansen att ESD.
  4.
  hantera eventuella expansionskort i kanterna och inte av den elektriska kretsen. Om det finns utsläpp, kanterna är mer sannolikt att kunna stå emot det jämfört med en direkt stöt den elektriska kretsen.
  5.
  Håll alla datorkomponenter inuti deras antistatiska säckar tills de är redo att användas. Påsarna de kommer in är avsedda att förhindra ESD så de borde vara säkra inuti dem tills du är redo att använda dem.
  6.
  Lagra alla datorkomponenter i varmare förhållanden med luftfuktighet mellan 50 till 60 procent. Undvik att göra något krets arbete på datorn i svalare, torrare förhållanden eftersom oddsen för ESD är mycket högre.
  7.
  Undvik att bära ull eller nylon skyddskläder när du hanterar datorkomponenter. Likaså hålla kläder borta från datorn styrelser och minne sedan statisk elektricitet byggs upp betydligt på kläder, speciellt ull och nylon.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur du låser ett USB-minne i en dator

Relaterade artiklar


 • hur du låser ett USB-minne i en dator
 • färgade, icke-scannable bläcktyper
 • HP Deskjet 3600 felsökning
 • hur man installerar systemet minne i en Dell e521
 • tecken på en trasig grafikkort på en Gatewaydatorn
 • hur du gör din egen laptop klistermärke
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • hur man fyller en kanon pc430 tonerkassett
 • hur man skapar en fatx enhet
 • hur man använder en 8GB Duracell USB-minne