Dator > tecken på en trasig grafikkort på en Gatewaydatorn

 • tecken på en trasig grafikkort på en Gatewaydatorn


 • Flera frågor kan orsaka din Gateway PC grafikkort för att bryta eller fel, inklusive överhettning, oförenlighet eller enkla ålder och slitage. Några av dessa problem kräver en enkel nedladdning eller starta att fixa, och en del tyder på en permanent skadat kort. Att veta det tecken på en trasig eller fungerar dåligt grafikkort kan spara dig en dyr resa till en reparationsverkstad.

  Video Återställ

  När du kör en full skärm program, stängs skärmen av för ett ögonblick och sedan återställs till skrivbordet, ibland åtföljda av ett grafikkort felmeddelande. Kortet kan vara oförenliga med programvaran, eller har en drivrutin. Läs versionsfakta för din kortets drivrutin för att se om frågan har tagits upp och ladda ner den senaste versionen från tillverkarens webbplats. En engångsavgift fel av denna typ tyder inte ett allvarligt fel.

  Ingen bild

  Ingen video visas på skärmen vid start. Detta kan vara ett kontrollorganet utfärda också, så kolla skärmen anslutningar och strömförsörjningen innan felsökning grafikkortet. Om Gateway PC kör en dedikerad grafikkort, anslut skärmen till moderkortets integrerade video strömsladden för att sätta systemet och kontrollera kortets status.

  Resolution Återställer

  Om Gateway stövlar med lägre upplösning än normalt eller en basfärg setup, är grafikdrivrutinen kör inte, eller den är igång felaktigt. För en tid frågor, starta om maskinen för att återställa programvaran. Dubbelkolla alternativ på Kontrollpanelen för att se grafikkortet programvaran är aktiv. Om problemet kvarstår, installera om drivrutinerna från kortet CD-eller på tillverkarens webbplats. Observera att starta en Windows-dator i felsäkert läge också återställer resolutionen.

  Överhettning

  När du kör en grafikintensiva spel eller program går skärmen svart och sedan återkommer ögonblick senare. Beroende på grafikkortet förare får en överhettning meddelande visas. Vissa kort göra en bra pipa fel om den överhettas. Om datorn sitter i ett slutet utrymme, ge det ventilation galler mer utrymme. Om den är rätt ventilerad, kan fläkten i ditt kort inte fungerar och kräver reparation. Överklockning eller annars manuellt ändra systemets prestanda kan även överhettas ditt grafikkort.

  Video fel

  En full-screen, 3D-programmet gör fel, vilket resulterar i sneda, förvrängda, saknas eller på annat sätt brutit grafik visas på skärmen. Kortet är nog inte bruten, men helt enkelt oförenliga med programvaran. Kontrollera tillverkarens webbplats för uppdateringar av drivrutiner som kan stödja nyare programvara. Inte alla kort fungerar med alla program.


Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man reparera en bildskärm

Relaterade artiklar


 • hur man använder datorn som en dvr
 • hur du tar bort utanför målet att ändra bältet i en HP Officejet HR 40
 • Hur installerar jag bläckpatroner på en kanon iP4000?
 • hur du ansluter USB 2.0 till en RS232 pansat adapter
 • Hur öppnar jag vid min Dell Dimension dator?
 • hur du lägger upp min DVD-cam DVD-skivor i min dator
 • hur man installerar en HP PSC allt-i-ett-skrivare
 • hur du slår på ett larm på datorn
 • fakta om ECS 865G-moderkort m
 • 32-bitars PC vs 64 bit