Dator > hur du lägger till en IDE-hårddisk till en Compaq Presario sr5501p

 • hur du lägger till en IDE-hårddisk till en Compaq Presario sr5501p


 • Compaq Presario SR5501P är Desktop Tower dator med en AMD-processor. Den Presario SR5501P innehåller styrenheter för två SATA-hårddiskar, och använder en av de SATA-styrenheter för systemet hårddisk som standard. Innehåller emellertid Presario SR5501P även en IDE-disk controller, så att du kan lägga till en äldre IDE-hårddisk till maskinen. Detta kan tillåta dig att öka lagring av datorn eller använda hårddisken från din tidigare dator

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Phillips köra monteringsskruvar.
  IDE-hårddisk kabeln.


  1.
  Stäng av Presario SR5501P ner helt. Koppla bort alla kablar från datorn och föra tornet till en säker arbetsyta. Placera torn på arbetsytan i ett upprätt läge.
  2.
  Lossa stora skruven som håller fast sidopanelen till datorn tornet. Du bör kunna ta bort skruven med fingrarna. Dra panelen mot baksidan av tornet för att frigöra den, och sedan ta bort panelen och ställ den åt sidan.
  3.
  Dra plasten frontpanelen bort från framsidan av Presario SR5501P . Observera att panelen hålls på plats av tre plastflikarna, dra en flik för att frigöra den från metall tornet
  4
  granska den nuvarande konfigurationen av datorn. . . IDE-disken registeransvarige är en blå bank av 40 stift i hörnet av datorns moderkort. Om inget är anslutet till IDE-disken controller, hoppa över detta steg. Om en kabel ansluter enheten handkontrollen till DVD-enhet, undersöka baksidan av DVD-enhet för en bank av små stift. Två av stiften täcks av en liten plast shunt. Flytta shunten så att den täcker stiften märkt "SL" eller "Slave".
  5.
  Undersöka baksidan av hårddisken som du lägger till i Presario SR5501P. Du bör hitta en liten bank stift liknande dem på baksidan av DVD-enheten. Flytta plast shunten så att den omfattar de två stiften märkta "MA" eller "Master".
  6.
  Leta reda på en öppen hårddiskfacket på framsidan av Presario SR5501P. Skjut hårddisken i facket så att hårddisken är vänd uppåt och kontakterna på baksidan av hårddisken vetter mot baksidan av tornet. Tryck kör genom datorns framsida tills det tar stopp rörelse. Du bör se till att skruvhålen på sidan av hårddisken linje med de två hålen märkta "HDD" vid sidan av enheten buren.
  7.
  Använd de två hårda köra monteringsskruvar för att säkra enheten på plats.
  8.
  Anslut en IDE-kabel på baksidan av hårddisken. Om du kommer att använda den enda IDE controller för både DVD-enheten och den nya hårddisken, placera mitt kontakten på kabeln på baksidan av hårddisken medan slutet kontakten på DVD-enheten. Om hårddisken är den enda enheten är ansluten till IDE-styrenheten, använd inte mitt kontakten på kabeln.
  9.
  Anslut en kabel från nätaggregatet på baksidan av dator torn på baksidan av hårddisken.
  10.
  Stäng av datorn tornet och återlämna Presario SR5501P till dess ursprungliga position genom att vända instruktionerna i den här artikeln.

  tips och varningar


 • Compaq Presario SR5501P har också en liten hårddisk bur på undersidan av datorn tornet. Du kan installera en IDE-hårddisk i denna bur snarare än att använda en enhetsfack på framsidan av tornet om du inte ansluter hårddisken och DVD-enheten till moderkortet med samma kabel.
 • Det finns två typer av enhet IDE-kablar. En typ har 40 trådar på insidan, medan den andra typen har 80 trådar. Om din DVD-enhet är ansluten till IDE-styrenheten i datorn, kan du bara använda denna kabel för hårddisken om den har 80 trådar. Undersök kabeln för att bestämma antalet trådar det har. Om din DVD-enhet är ansluten till IDE-styrenheten med en 40-ledare, ta bort kabeln och ersätta det med en 80-wire kabel när du installerar IDE-hårddisk. Om du köpt en retail-förpackade IDE-hårddisk är rätt kabel medföljer.

Previous:felsökning en kanon S300 skrivare Next:hur man fyller bläckpatroner billigt

Relaterade artiklar


 • Inaktivera musknappen på en bärbar dator tangentbord
 • hur man använder IR på en Dell Latitude D400
 • Lägga till en datumstämpel på en skrivare
 • hur man rengör ett LCD-laptop-skärm
 • hur man installerar en extern antenn på en usb727
 • Ta bort HP-skrivare från HP katalog
 • hur man helt ta bort en hårddisk
 • hur man hittar modellnumret på ett moderkort
 • användning av datorer i kommunal förvaltning
 • hur man gör en trådlös internet-antenn