Dator > hur man mäter grundläggande datakunskaper

 • hur man mäter grundläggande datakunskaper


 • Grundläggande datorkunskaper krävs för även de flesta jobben ingångsnivå. För att du anställer de bästa medarbetarna, är det viktigt att veta hur man testa grundläggande datorkunskaper av dina medarbetare. Det finns några uppgifter som du kan be sökanden att utföra som tydligt kommer att visa sina datakunskaper-eller bristen på dem. Genom att bygga dessa grundläggande tester i din screening och intervju, kommer du att kunna se till att varje ny hyra anländer redo att ta på sitt ansvar från dag ett

  Du behöver:.
  Dator.
  Ordbehandlingsprogram.
  Skrivaren.


  1.
  Be personen bedöms att hitta en viss fil på datorn. Du kan ge den sökande ett fullständigt filnamn eller en del av namnet. På en PC, är det enklaste sättet för sökanden att hitta filen hon behöver för att klicka på "Start", välj "Sök" från menyn och sedan "Alla filer och mappar. " Titta på personen du testar som hon slutför uppgiften att se till att detta är det förfarande hon använder. Om den person du testar behärskar grundläggande datakunskaper, bör detta test tar bara en minut eller två.
  2.
  Skapa en brevmall och be den sökande att på nytt skapa och skriva ut denna skrivelse. Denna grundläggande uppgift kommer testa flera färdigheter som skulle vara viktigt på arbetsplatsen, inklusive förmågan att följa anvisningar, förmågan att använda en grundläggande ordbehandlingsprogram och möjlighet att formatera text ordentligt. Den sökande bör omedelbart använda knappen "Start" och listan med program för att hitta den ordbehandlingsprogram du använder, till exempel Microsoft Word eller Word Perfect och sedan gå omkring återskapa brevet. Användaren bör använda formatering funktioner i ordbehandlingsprogram för att skapa en exakt kopia av det brev som ni har skapat, sedan skicka den till skrivaren för färdigställandet. För att göra provet lite mer utmanande, kan du ta ut papperet i inmatningsfacket på skrivaren och ställ in den på sidan av skrivaren. Alla som har god datorvana ska kunna kontrollera om papper och fylla på pappersfacket.
  3.
  Ge användaren en lista med tal och be honom att lägga till siffror, använder ett kalkylblad . Kräver att användaren skriva ut kalkylblad för att visa sitt arbete. En användare med goda datakunskaper kommer genast att se Microsoft Excel eller annat kalkylprogram, skriver siffrorna från listan och skapa en "= SUM" formel för att lägga till siffror. Om användaren har goda färdigheter hela processen bör inte ta mer än 10 till 15 minuter.
  4.
  Be användaren att steg bort för en minut, sedan i smyg dra ur tangentbordet eller musen . När användaren går tillbaka till sin arbetsplats, titta för att se om hon vet hur ansluta enheten igen och testa den. Så länge du arbetar med Windows XP eller en nyare version av Windows ska användaren kunna koppla in tangentbordet eller musen igen och har det börja arbeta direkt.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du överför musik videor till ett micro sd-kort

Relaterade artiklar


 • Bärbara arbetsstationer
 • CD-R vs DVD-R-skiva
 • förklaring av en bärbar dator IDE-gränssnitt
 • hur man hittar stift 1 på en bandkabel
 • hur man installerar ett trådlöst kort för en hp pavilion bärbar dator
 • hur man bygger en rackmonterad pc
 • nackdelarna med trådlösa bärbara datorer
 • Core 2 Duo laptop vs stationär
 • hur man gör fönster inte skriva ut till skrivare uppkopplad
 • hur man skapar en boot disk disk flash