Dator > hur du enkelt klona din nuvarande dator

 • hur du enkelt klona din nuvarande dator


 • Hur skulle du vilja kunna klona din nuvarande hårddisk och lägg den i en annan dator? Jag menar när du slår den andra på ~ Allt är exakt samma som originalet? Dess inte så svårt som du tror! Du kan använda denna artikel för ett antal saker.

  första kan du enkelt skapa en "Disaster Recovery Image" på din PC med hjälp av detta. Det kommer att bli ett liv-sparare om du kan återställa systemet med knappt någon ansträngning alls. För det andra kan du migrera din dators operativsystem och inställningar till en ny dator istället för att försöka ladda om OS och alla program. . . Speciellt som du dont har diskarna som längre! ! Det är värt gör för att enbart

  Du behöver:
  annan ledig skrivbord med extra IDE anslutning
  . Eller ~ köpa en IDE /SATA Adapter på Best Buy för ca $ 20.
  00.
   Bästa verktyg som du kan få!.
  Anständigt Datorhårdvara och operativsystem kunskap


  1
  första -. . Du behöver en ledig dator som du kan ansluta en hårddisk till. Om du klonar din ursprungliga dator bör du redan har en. Eller så kan du ta en springa ner till närmaste Best Buy eller RadioShack. Vad du behöver är en IDE /SATA Adapter som på bilden. Om du inte har denna adapter och dont planerar att köpa en men har en "ledig dator" att använda . . gå till steg 2

  Om du får en adapter så kan du använda den här saken efter detta projekt! Någon av de olika adaptrar kommer att fungera! De kopplas till alla 3,5 intern IDE-hårddisk eller en bärbar dator hårddisk eller en SATA-enhet. Du kopplar sedan in i din dator via en USB-kabel. Installera drivrutiner och thats det. De enheter som du ansluter till det kommer att visas som externa diskar i Utforskaren. IDE-enheter kräver en separat strömkontakt som ett nätaggregat nätsladd, men de är oftast ingår (se, men min gjorde). Den totala kostnaden är ca $ 20. 00, var min $ 12,00 online.

  Vad vi ska göra är detta. Vi kommer att ta ut den ursprungliga hårddisken som du vill klona från din PC. Ta IDE /SATA adapter och koppla IDE eller bärbar hårddisk i och vänta tills den dyker upp som en extern hårddisk. I Utforskaren kolla så att du kan komma åt alla filer och underkataloger. Nu. Kontrollera att du har tillräckligt med lokal hårddisk utrymme för att kopiera hela bilden till. Om du inte-då måste man hitta något att kopiera det eller hela denna process är en stum punkt.

  När du har identifierat målplats för att kopiera din ursprungliga hårddisken till väljer allt. Kontrollera att du har "Visa dolda filer" valt i Utforskaren också. Nu när du har valt alla filer i din ursprungliga hårddisken (Uteslut Hiber. sys fil och Pagefile. sys, de Arent behövs och är enorma). Kopiera alla filerna till målplatsen. Svara på alla frågor, ja . . kopiera allt.

  jag skapar ofta en ny mapp på min målplats kallas "bild" och kopiera filerna till det. Gå till Steg 3
  2.
  Använd det här steget om du inte har IDE /SATA Adapter och dont plan på att köpa en men ändå vill att klona din dator. Det brukar vara som "Easy" men fortfarande en relativt enkel process. I detta steg kommer du att ta bort din ursprungliga hårddisken från datorn. I SPARE eller ny dator som kan starta upp till en Windows inloggningen kommer du att ansluta din original-enheten på något av IDE-kablar från moderkortet. Dess normalt enklare att bara haka av din CD och ansluter enheten i för detta förfarande.

  vad vi ska göra är detta, efter att du har anslutit din original köra till reservdelar PC . . Starta upp och logga in i den. I Utforskaren kontrollera enheten, bör den dyka upp som "D" eller enhetsbeteckningar efter det. Om du kan se det . . Klicka på roten av gamla fordon och se till att du kan komma åt alla filer och underkataloger. Nu, kontrollera att du har tillräckligt med lokal hårddisk utrymme för att kopiera hela bilden till. Om du inte-då måste man hitta något att kopiera det eller hela denna process är en stum punkt.

  När du har identifierat målplats för att kopiera din ursprungliga hårddisken till väljer allt. (Se till att du har "Visa dolda filer" valt i Utforskaren också). Nu när du har valt alla filer i din ursprungliga hårddisken (Uteslut Hiber. sys fil och Pagefile. sys, de Arent behövs och är enorma). Kopiera alla filerna till målplatsen. Svara på alla frågor-ja. . kopiera allt.

  jag skapar ofta en ny mapp på min målplats kallas "bild" och kopiera filerna till det. Gå till Steg 3
  3
  I det här steget har du gjort följande:. Erhållit alla originalfilerna från din ursprungliga hårddisken. Du har använt antingen enkelt verktyg, IDE /SATA Adapter eller du har använt en extra dator att starta upp från en annan enhet och kopierade dem därifrån till en annan plats som förberedelse för en 2: a kopieringen. Nu . . Du har de nya DRIVe du vill installera i ditt nya system eller vad kommer att bli den klon. Det kan även vara ledig dator du använder eller något annat.

  Anslut din NYA stor hårddisk på Spare PC eller på IDE /SATA Adapter. Åt enheten för att kontrollera att tillgängliga. Gå sedan till den plats du kopierat alla dina originalskivorna data /filer till och välj ALLA . . COPY . . och klistra in dem på din nya enhet. När hela kopieringen är klar Gå till steg 4.
  4.
  Nu är det roliga. Ta din Nya köra ut ur reserv PC eller OFF IDE /SATA Adapter. Lägg den i målet maskinen som startenhet (anges i bios). Ström på denna dator. När det kommer upp det kanske letar efter vissa förare om maskinvaran isnt samma-att ge dem för det. När du loggar in kommer det att bli exakt samma som det ursprungliga systemet men nu kör på en ny maskin också. Notera tips /varningar om licensiering med Microsoft.

  Du är klar och nu är du "HERO GUY !". . .
  (krediter till Johnrmcconnell som skickade honom till Worth1000. com)

  tips och varningar


 • Använd IDE /SATA Adapter, dess så mycket lättare och inte så mycket besvär att kopiera den gamla enheten över.
 • Se till att du aktiverar din Utforskaren att visa dolda filer! "Verktyg, Mappalternativ, Visa" Kolla på knappen för "Visa dolda filer och mappar"
 • Caveat . . Jag måste säga "Om du behålla båda systemen igång måste du köpa en licens för din programvara från Microsoft. Se till att du inte upphäver någon förhandsprövning du kan ha ".
 • jag inte stöder piratkopiering någon Licensierade produkter av person /er

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:Inaktivera ett inbyggt grafikkort på Award BIOS

Relaterade artiklar


 • hur fästa st nycklar till tangentbord
 • Hur konvertera en SATA till en USB-enhet
 • compact flash-kort kontra SD-kort
 • om att överföra filer från dator till dator med ett USB-minne
 • DVD-R vs DVD + R
 • Hur stänger jag mitt interna modemet på?
 • hur man tar betalt en Dell Latitude batteri
 • ledde vs laserskrivare
 • hur du installerar en ny andra sata hd i Win XP
 • hur man byter en Dell Latitude hårddisk