Dator > hur man fixar externa DVD-enheter

 • hur man fixar externa DVD-enheter


 • En extern DVD-enhet arbetar med en dator på ett liknande sätt till en som har installerats inuti. Den externa DVD-enheten kan också bli förorenat med smuts och skräp från miljön samt från DVD-skivor som placeras inuti den, vilket gör att DVD-skivor för att spela oförutsägbart eller inte alls. Fastställande av en extern DVD-enhet som inte kommer att spela DVD-skivor rätt kräver rengöring av lins genom vilken en laser läser skivorna. Rengöring av objektivet kommer att återställa den externa DVD-enheten till full drift. Detta kan göras av vem som helst villig att öppna extern DVD-enhet

  Du behöver:.
  Mjuk trasa
  . Brukskniv.
  Vitt lim.
  Stjärnskruvmejsel.
  Flat kanter juvelerares skruvmejsel.
  Phillips juvelerares skruvmejsel.
  Tryckluft.
  Bomullspinne.
  Fotografiska rengöringsmedel.
  Fotografiska linsduk.


  1.
  Lägg en mjuk trasa på ett bord. Ta bort alla kablar som är anslutna till den externa DVD-enhet och lägg den ner på en mjuk trasa.
  2.
  Ta bort alla skruvar från sidan och tillbaka med stjärnskruvmejsel. Vrid den externa DVD-enhet över och lägg den nedåt på en mjuk trasa. Använd verktyget kniv och ta bort gummi fötter. Ta bort alla skruvarna från botten med hjälp av stjärnskruvmejsel. Vrid extern DVD-enhet baksidan upp och ner det på en mjuk trasa.
  3.
  Lyft av toppen av den externa DVD-enhet och lägg det åt sidan. Tryck dvd-facket ut i den främre skåran och ta bort den. Sätt dvd-facket åt sidan.
  4.
  Leta lasern församling som rider på två skenor inuti extern DVD-enhet. Ta bort alla skruvar runt lasern montering med Phillips juvelerares skruvmejsel.
  5.
  Försiktigt vicka på ena sidan av laser församling fritt från järnvägstransport är det ridning om att använda fasta kanter juvelerares skruvmejsel. Vicka på andra sidan av lasern församling utan skenan med hjälp av platta kanter juvelerares skruvmejsel. Ta bort laser montering och lägg den ner på en mjuk trasa.
  6.
  Blås ut insidan av extern DVD-enhet med tryckluft. Blås bort damm och smuts bort från lasern utrustning så väl.
  7.
  Doppa en bomullspinne i en flaska av fotografiskt rengöringslösning. Håll bomullspinnen över flaskan tills det tar stopp droppande. Gnid försiktigt bomullspinnen mot linsen på lasern montering. Torka linsen torr med hjälp av fotografiska linsen vävnad. Kontrollera linsen och upprepa rengöringen med en ny bomullstuss och en ny fotografisk lins vävnad Om linsen inte ser rent.
  8.
  Sätt lasern enheten på räcken. Sätt tillbaka skruvar på lasern församlingen. Blås ut den externa DVD-enhet med tryckluft på nytt. Sätt dvd-facket på plats igen.
  9.
  Återmontera extern DVD-enhet. Sätt vita lim på gummifötter och sätta gummifötterna tillbaka i position på botten. Sätt tillbaka alla kablar till extern DVD-enhet.

  Tips och varningar


 • en antistatisk bandet kommer att hålla statisk elektricitet från att skada någon av de externa DVD-enhetens interna elektroniska komponenter.
 • skadar laserdiod av DVD-enheten kommer att göra enheten oanvändbar.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:det bästa betyg renoverade datorer

Relaterade artiklar


 • Bärbara arbetsstationer
 • hur man extraherar en iso fil till en flash-enhet
 • hur man använder paralleller till en mac
 • hur man skriver innehållet i dataset till excel -fil i Visual Basic 2005
 • Finns det en kretskort jag kan lägga till upp till RAM på min dator?
 • hur du ansluter din karaokemaskin upp till din laptop
 • hur du sälja din dator och skydda information
 • hur man rengör en kompakt persario pc
 • hur man fixar tangentbordet och funktioner på en HP-dator
 • hur man får in bios på en IBM Thinkpad T42