Dator > hur man bygger en dator och installera OS

 • hur man bygger en dator och installera OS


 • Bygga en dator själv kan du få den dator som perfekt passar dina behov och budget och inte har att brottas med vad tillverkarna tror att du vill köpa. Även komponenterna i en dator är bland de mest komplexa saker byggda av människor, de komponenter som låser i varandra med hjälp av skruvar och lås. Annan fördel med bygga din egen dator är att du ska kunna installera ett rent operativsystem fria från "fri rättegång" och andra vanligen värdelösa tillverkare av mjukvara installerar på sin dator.

  Du behöver:. .
  stjärnskruvmejsel

  Bygga dator


  1
  På en prydlig tabell, öppna moderkort processor spärren och kasta beskyddare processorsocket.
  2.
  Sätt i processorn, rikta in tungan på processorn uttag med spåret på processorn. Stäng spärren och installera kylfläns ovanpå processorn efter tillverkare manualen.
  3.
  Sätt i Memory Stick i minneskortplatsen, rikta in tungan på spåret med spår på minnet. Tryck nedåt på båda ändarna av pinnen tills det klickar.
  4.
  Installera eluttag med den medföljande skruvarna med det.
  5.

  Lägre moderkortet i ärendet efter att du installerat moderkortet stöder följer med ärendet. Säkra moderkortet med skruvarna som följde med fallet.
  6.
  Anslut nätsladdar, fläktar och kontakter fall till moderkortet efter moderkortets manual.
  7 .
  Säkra hårddiskar och CD /DVD-enhet i fallet med skruvar. Anslut dem till strömförsörjningen och använda SATA-kablar för att ansluta dem till moderkortet.
  8.
  Öppna grafikkortet porten spärren på höger om kortplatsen. Sänk grafikkortet i facket och tryck nedåt för att låsa den på plats. Stäng spärren och säkra grafikkortet i målet, med hjälp av en skruv.
  9.
  Anslut nätsladden till elnätet och stänga av datorn. Kontrollera att fläktarna snurrar och enheterna får ström. Om så är fallet, koppla ur datorn stänger fallet och ställa den där den ska användas. Anslut nätsladden, skärm och tangentbord och mus. Slå på datorn och sätt ditt operativsystem CD eller DVD.

  Installerat operativsystemet


  1.
  Var uppmärksam på skärmen och tryck på knappen som krävs för att få på startmenyn. Välj CD /DVD-enheten och tryck "Enter". För Windows, tryck på valfri knapp efter att ha sett "Tryck valfri tangent för start från CD-skivan" budskap. För Linux, välj "Installera till disk" för att starta installationen.
  2.
  Följ instruktionerna på skärmen tills du behöver för att välja var du vill att operativsystemet ska installeras. För Linux, välj "Använd hela disken" eller "Automatisk partition. " För Windows välja "opartitionerat utrymme," Tryck "Enter" och välj "Formatera hårddisken med NTFS-filsystemet. "
  3.
  Skriv in det namn du vill ge datorn samt som namnet på den användare som kommer att använda datorn med tillhörande lösenord. För Linux kommer du att kunna välja den typ av programvara installerad på datorn. Välj "Desktop datorn" alternativet.
  4.
  Följ anvisningarna på skärmen för att avsluta installationen av operativsystemet på datorn.

  tips och varningar


 • För Linux, kanske du måste ange ditt nätverk information. Om så är fallet, välj DHCP för att automatiskt hantera nätverket.
 • För Windows, skriv in din licensnyckel när du uppmanas att under installationsprocessen.

Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur du ansluter DVI till HDMI

Relaterade artiklar


 • hur man byter en hp laptop skärm
 • hur man skapar en MP3-skiva på en iMac
 • hur man kan jämföra en PC och Mac
 • hur man använder en extern bildskärm på min laptop
 • hur man bygger en snabbare dator
 • hur du ansluter en dator till en tv utan en s-video kabel
 • hur du ansluter min Acer Aspire till en extern bildskärm
 • hur man öppnar en bärbar dator för reparation
 • hur man bygger en dator mp3 jukebox
 • hur du anpassar en iMac