Dator > Så lägger filer på ett USB (aka "tummen") kör

 • Så lägger filer på ett USB (aka "tummen") kör


 • Det misslyckas aldrig, vid någon tidpunkt eller annat flesta människor har dokument på en dator som de behöver för att överföra från en dator till en annan. Du försöker mejla den till dig själv, men filen är för stor. Du försöker bränna den på en CD eller spara den på en disk, men datorn du behöver för att överföra filer till inte har en CD-eller hårddisk. Det är just när en USB eller "tumme", kommer köra i händig.

  Denna artikel kommer att lära dig att ladda dokument på din USB-enhet och överföra dem på en annan dator med lätthet.

  Du behöver:
  Computer
  . USB-enhet (även känd som ett minne).
  Filer du vill överföra från en dator till en annan.


  1.
  Först måste du skaffa en USB-enhet (dessa kallas ofta "Thumb enheter" eftersom de handlar om storlek och längden på din tumme). Dessa kan hittas på någon lokal Best Buy, Radio Shack eller annan elektronik butik. Priserna varierar beroende på storleken på enheten (hur mycket information enheten kan lagra på en gång). När du har fått händerna på en USB-enhet, kan du bära elektroniska dokument eller filer med dig för användning på alla datorer.
  2.
  flesta USB-enheter har en mössa som täcker punkt metall införandet av frekvensomriktaren. Ta bort detta lock och sätt in änden i USB-porten på datorn. På bärbara datorer dessa USB-portar finns ofta på vänster eller höger sida av datorn. På stationära datorer är USB-portarna brukar finnas på framsidan centrum av tornet. Hamnarna ser ut som små rektanglar med en bild av en prick med tre vågiga linjer som kommer ut av det.
  3.
  Så snart USB-enhet sätts in i lämplig USB-öppningen på din dator, kommer datorn inser att det finns något nytt ansluten till den. En meny dyker upp på skärmen frågar vad du vill göra. Välj "Öppna mapp för att se filer". Detta kommer att öppna en ny skärm som visar alla dokument på din USB-enhet. Om detta är en helt ny USB-enhet, kommer mappen att vara tom.
  4.
  Minimera skärmen som visar vad som finns i enheten. Härnäst kommer du att behöva leta reda på dokumentet eller filen på din dator som du vill placera på USB-enheten. Högerklicka på Start-knappen i nedre vänstra hörnet av skärmen. Välj "Utforska" och sedan navigera genom mapparna på din dator tills du ser dokumentet du behöver. Markera dokumentet genom att klicka en gång med musen på titeln.
  5.
  Lämna Explorer skärm öppna och också maximera USB-enhet skärmen så att båda skärmarna är öppna samtidigt. Du kan ordna dem sida vid sida så att de både lätta att se. Klicka på den markerade dokumentet och dra den över till USB-enheten skärmen. Släpp den i mappen och det kommer att göra en kopia av dokumentet där. Detta dokument är nu kopieras till din USB-enhet!
  6.
  När du har slutfört dra och släppa alla dokument som du behöver, kan du stänga båda skärmarna på din dator. Nere till höger på datorskärmen ser du en ikon som visar att det fortfarande hårdvara ansluten till datorn. Högerklicka på ikonen och välj "Säker borttagning av maskinvara". Var noga med att vänta tills ett meddelande visas som säger "Det är nu säkert att ta bort din hårdvara" innan du drar ur USB-enheten.
  7.
  Du kan nu ta din USB-enhet till någon annan dator, anslut den till en USB-port och hämta dina dokument där! Detta är praktiskt för studenter som kan behöva skriva ut ett papper men inte har en skrivare i sitt studentrum, att anställda som har en presentation att ge i en annan byggnad på jobbet, ta digitala bilder till vänner 'hus visa dem etc. Möjligheterna är oändliga!

  Tips och varningar


 • Innan du tar bort något från din USB-enhet, se till att du har en kopia av de handlingar på datorns hård enheten så att du inte förlorar dokumentet för evigt
 • Håll ett USB-minne med dig hela tiden. (damer-i din handväska, eller män-på en nyckelring) om du snabbt behöver ta dokument på en annan plats.
 • Om du inte "säker borttagning av maskinvara" du riskerar att skada filer på din USB-enhet. De får inte öppnas ordentligt nästa gång du behöver använda dem. Ta dig tid att ta bort köra säkert.

Previous:hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk Next:hur man byter bläckpatroner

Relaterade artiklar


 • den bästa skärmen renare
 • hur radera Windows från en hårddisk
 • hur man hittar billiga bärbara datorer
 • hur man kan jämföra Intel-processorer
 • hur man använder ett videoinspelningskort med min ps3
 • hur du exporterar HTML-tabell till Excel
 • hur du återvinner en skrivarpatron
 • hur man fixar en widescreen-visning på en dator för att passa i fönstret
 • Felsökning av en Epson projektor
 • hur man kan spara Excel-filer i Visual Basic 6