Dator > hur radera Windows från en hårddisk

 • hur radera Windows från en hårddisk


 • Identitetsstöld har blivit ett stort hot mot vår moderna elektronik-lastad samhället. Computer hårddiskar används av företag och privatpersoner för att lagra möjligen hotar information om den hamnar i fel händer. Allt från surfvanor på Internet för kreditkort och bankuppgifter till personnummer information lagras på datorns hårddisk. Vid försäljning eller handel sådan utrustning är det nödvändigt att göra en ren radering av all data på en hårddisk, inklusive avlägsnandet av operativsystemet, oavsett om det är Microsoft, Apple, Linux eller något annat. En särskild typ av verktyg som behövs som skriver över all data på en hårddisk. Helt enkelt formatera en enhet inte förhindra att data återkrävs måste enheten hamnar i fel händer

  Du behöver:.
  Darik Stöveln och kärnvapen disken information skrivs över verktyg


  1.
  Hämta ett exemplar av Darik Stöveln och Nuke (DBAN) disk överskrivning verktygsprogram från www. dban. org och spara den på datorns hårddisk.
  2.

  Bränn DBAN verktyget till en CD-ROM-skiva med CD-bränning. Var noga med att följa de anvisningar som ges till dig via DBAN: s officiella hemsida för ditt senaste kopia av programvaran. Fullständiga instruktioner finns för programvaran.
  3.
  Starta om datorn och gå in i BIOS setup-menyn. Detta kan nås på flera olika sätt på olika datorer, och datorn handboken kommer helt beskriva hur du skriver in detta verktyg på ditt system. Men generellt kan nås genom att trycka på "Escape"-knappen inom de första 10 sekunderna av att trycka på datorns strömbrytare, medan andra system kräver att du trycker en av "F" knapparna högst upp på tangentbordet, från "F1" till "F12. "Åter andra kräver att du håller ner" Ctrl "," Alt "och" Esc "-knapparna samtidigt.
  4.
  Ange BIOS inställningarna för" Boot Devices "och "Boot Sequence. " I detta område kommer du att få se i vilken ordning datorns enheter genomsöks efter startbara partitioner och enheter. Ändra inställningarna så att datorn letar efter en startskiva i CD-ROM-enheten först och sedan i obearbetad Windows enhet, som i allmänhet är "enhet C:". eller "Drive 1" i listan Inställningar Väl installerad, välj "Spara ändringar och Avsluta. "
  5.
  Sätt DBAN skivan i CD-ROM-enhet och starta om systemet. Systemet ska sedan hitta den startbara DBAN skivan och kommer att presentera en skärm till dig på din skärm. Om du har säkerhetskopierat alla personuppgifter du lust att hålla, kan du ignorera de varningar som "Alla data är på väg att raderas" och gå vidare mot att den DBAN programvara för att eliminera operativsystemet och alla annan information från din enhet säkert.

  tips och varningar


 • formateringsverktyget i Windows används av många användare i ett försök att förstöra data på hårddisken, men trots att data görs obrukbar till den typiska användaren, hindrar det inte att data ersättningsgilla via en tredje part kommersiella dataräddning specialist. Om din hårddisk kommer att hitta sig själv i händerna på någon annan, måste DBAN användas för en fullständig destruktion av alla data på enheten.
 • DBAN diskrensning verktyg är extremt noggranna och använder flera data skrivs när du rensar hårddisken. Alla data kommer att försvinna på ett sådant sätt att även kommersiella data recovery företag inte kommer att kunna hämta några användbara data från din disk. Kontrollera att du har gjort säkerhetskopior av alla data du vill behålla innan du använder DBAN verktyget.

Previous:hur kopiera Microsoft Office till en ny hårddisk Next:hur man får PictureMate att skriva ut kantfria

Relaterade artiklar


 • hur man installerar ljudenheter på en Dell Inspiron
 • hur man skapar en Windows-partition i Macintosh
 • hur du exporterar HTML-tabell till Excel
 • Hur konvertera MS Excel till mysql med php
 • hur man får PictureMate att skriva ut kantfria
 • hur du optimerar datorns RAM-minne
 • hur man kan jämföra Intel Quad Core-processorer
 • CD-fodralet fakta
 • hur man kan anpassa en Samsung skärm
 • hur man gör en startdiskett för en Dell-dator