Dator > Core 2 Duo laptop vs stationär

 • Core 2 Duo laptop vs stationär


 • Intel Core 2 Duo är en mycket populär CPU, eller central processing unit, som används för stationära och bärbara datorer. Den fungerar i princip som hjärnan i datorn, att utföra alla sina uppgifter och instruktioner. När du väljer att köpa en bärbar eller en stationär på Core 2 Duo, måste du ta hänsyn till vissa fördelar och nackdelar

  Dual -core processorer

  Core 2 Duo är en processor med dubbla kärnor, vilket innebär att det i huvudsak har två separata mikroprocessorer i samma chip. Detta betyder att du teoretiskt ha dubbelt processorkraft du hade innan, vilket påskyndar din dator avsevärt.

  Andra faktorer Speed

  Kraften i din processor är den viktigaste faktorn om hastighet och jämnhet av din dator, men det är långt ifrån den enda. Också viktigt är RAM, vilket står för Random Access Memory och kallas även för helt enkelt som minne. En Core 2 Duo kopplats ihop med tillräckligt med RAM-säg, två gigabyte (GBS) eller mer-innebär att du kan göra en massa saker på din dator samtidigt utan att en avmattning. Andra hastighet faktorer grafikkort och storleken på din hårddisk.

  Desktop vs Laptop Speed

  Eftersom vi pratar om en stationär och en bärbar dator med samma processor, Intel Core 2 Duo, skillnaden i hastighet kommer att vara försumbar för den genomsnittlige användaren. Men som regel stationära datorer tenderar att köra lite snabbare än bärbara datorer. Detta beror främst på hur de två systemen sätts upp: Även i en bärbar dator, allt är packat ihop till ett skrivbord, det finns mycket bättre luftflöde och fläkten inte behöver arbeta nästan lika hårt. Bärbara datorer kommer att överhettas mycket snabbare än stationära datorer och därför inte tillförlitligt kan göra så många saker samtidigt.

  Pris

  Bortom den mindre snabbhet ökar, den enskilt största fördel att få ett skrivbord är priset. Även en bärbar dator med en Core 2 Duo-processor skulle kunna kosta mer än $ 600, kan du få en stationär dator för halva det priset. I själva verket kan man nog ett skrivbord med en quad-core processor-teoretiskt dubbelt så snabb som en dual-core-för ungefär samma pris som en bärbar dator med en dual-core. Dina pengar går mycket längre med skrivbord.

  Fördelar med bärbara datorer

  Trots alla de skäl som en stationär kan vara överlägsen, bärbara datorer fortsätter att sälja mer än stationära datorer vilt. Den främsta orsaken är att överföra bärbara datorer. Du kan ta din bärbara dator till jobbet, använda den i sängen och undvika att hantera alla olika ledningar och komponenter som stationära datorer kommer med. Även om en stationär kan vara en billigare, något snabbare maskin, kanske en bärbar dator vara vad du vill. Och en bärbar dator med en Core 2 Duo-processor är en mycket stabil maskin.


Previous:hur du exporterar HTML-tabell till Excel Next:hur man fixar ett pappersstopp för en Deskjet-skrivare

Relaterade artiklar


 • Hur konvertera sata till usb extern hårddisk
 • hur man rengör ditt tangentbord effektivt
 • hur man använder en Mac istället för en PC för design applikationer
 • hur man identifierar värden RAM-minne
 • Visual Studio Tools för Microsoft Office-systemet
 • hur man konfigurerar en webbkamera på Vista
 • hur man kan förbättra bärbara Dell-datorer
 • Hur du ser på filmer på en Acer Aspire One
 • hur man får kuvert för att skriva ut direkt
 • hur man byter bläckpatroner