Dator > Vad behöver jag för att spela DVD-skivor på min dator?

 • Vad behöver jag för att spela DVD-skivor på min dator?


 • För att spela DVD-skivor på datorn, behöver du hårdvara i form av en DVD-spelare och programvara för att kontrollera att DVD-spelare. Många datorer levereras med en fabriksinstallerad DVD-spelare, om din inte, köp en extern eller intern DVD-spelare. Följ tillverkarens specifikationer för att säkerställa att ditt system har tillräckligt mycket minne och kraft för att köra spelaren och programvara

  DVD Hardware

  För att spela DVD-skivor behöver du en DVD-enhet. Ta reda på om du har en IDE-eller SATA-moderkort innan du väljer en spelare. Det finns några tekniska skillnader mellan de två typerna, men den grundläggande skillnaden, för DVD ändamål är den typ av kontakter mellan enheten och datorns moderkort. DVD-enheter finns i datorn större avdelningar på elektroniska affärer och från källor på nätet.

  Det är enkelt att installera hårdvara för en DVD-spelare. På de flesta varje system, behöver du bara en skruvmejsel för att öppna datorlådan och att ta bort enheten från konsoler. Om du byter ut en CD-eller diskettenhet, ta bort den första, notera hur den är ansluten och replikera dessa anslutningar med den nya DVD-enheten. Om du lägger till en DVD-enhet att arbeta tillsammans med din CD-spelare, då måste du bifoga din DVD-spelare till CD-spelaren och inte direkt till processorn. För att installera en extern spelare DVD, fast kablar mellan DVD-enheten och baksidan av datorn. Systemet ska automatiskt kunna identifiera din ny maskinvara, annars följer du anvisningarna enligt ditt operativsystem för att lägga till ny maskinvara.

  DVD Software

  Tillsammans med hårdvaran, många DVD tillverkare inkluderar programvara för att spela DVD-filmer , programvaran framställs vanligen av en tredje part. Du behöver inte begränsa dig till sitt val. Programvaran styr hur du kommer att visa dina DVD-skivor. Välj programvara baserad på hur bekväm du navigerar användargränssnittet. Se hur det hanterar kapitel och menyer och kontroller avspelning, som spola framåt och bakåt. Kontrollera att programmet fungerar med ditt operativsystem, oavsett om Windows Vista, XP, Mac OS X, Ubuntu eller något annat system du kör.

  Populära DVD-spelare programvara inkluderar Artisan DVD /DivX spelare, CyberLink PowerDVD, Windows Media Player och VLC media player. Många programvaror är gratis eller har gratis provanställningar, så experimentera för att hitta den som passar dina behov.

  DVD-skivor kan innehålla data liknande den som finns på en CD. Den typ av data kommer att tala om vilken programvara som ska användas för att spela DVD-skivor. Till exempel spela upp en DVD av MP3-filer med musik programvara. Spela en DVD med filer ordbehandling med en ordbehandlare.

  Brännare

  Den stora majoriteten av nya DVD-spelare på marknaden är DVD-brännare. En dvd-brännare låtar såväl som registrering information om DVD. DVD-brännare använder programvara med mer avancerade alternativ än en DVD-spelare. Programvaran för en DVD-brännare är lite mer komplicerad eftersom du utför en mer komplex uppgift. Hårdvaruinstallation är densamma som med en DVD-spelare.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du överför ett program från enhet C till en extern hårddisk

Relaterade artiklar


 • hur man köper skrivare
 • hur man får Windows 7 på min dator
 • Lägga till en andra processor quad core till en server
 • diy bärbara datorns tangentbord
 • hur man byter primär och sekundär bildskärmar
 • hur till låsa upp en bärbar dator med hjälp av en fingeravtrycksläsare
 • hur du aktiverar sata-läge efter XP är installerat i ide-läge
 • hur man kan öka storleken på en c: enhet
 • hur man installerar en extern nätverkskort i en bärbar dator från HP
 • hur man rengör kontakterna batteri för bärbar dator