Dator > hur man kan öka storleken på en c: enhet

 • hur man kan öka storleken på en c: enhet


 • En dator är "C:" enheten ligger på enhetens hårddisk och det är där de flesta människor förvara sina viktiga filer och information. Vissa filer, speciellt filmer, musik och foton, kan äta genom ett "C:" enhetens gigabyte ganska snabbt. Tyvärr är en hårddisk ett fast objekt, vilket innebär att ett 250 GB hårddisk kommer alltid att vara en 250 GB hårddisk och det finns inget sätt att ta den hårddisken och göra den större. Därför, om du vill öka storleken på din "C:" enheten, måste du byta ut hårddisken.

  Du behöver:
  intern hårddisk (2
  . 5 inches för en laptop, 3.
  5 inches för ett torn).
  Skruvmejslar.
  Operativsystem skivor.


  1.
  Om det behövs, göra en säkerhetskopia av all viktig information, såsom musik, filmer, foton och meritförteckning s, för närvarande på din dator. DVD-skivor, flash-enheter och externa hårddiskar är utmärkta platser att lagra sådana uppgifter.
  2.
  Stäng av datorn. Om ersätter hårddisken i en dator torn, ta bort skruvarna på baksidan av datorn som håller sidopanelen på plats, ta sedan bort sidopanelen. Om ersätter hårddisken i en bärbar dator, vänd den bärbara datorn upp och ner och hitta en ikon som ser ut som tre skivor-det är här din hårddisk finns. Ta bort skruvarna som ligger närmast denna ikon och ta bort panelen som täcker hårddisken.
  3.
  Ta bort datorns ursprungliga hårddisken. I en dator torn, kan detta kräva att skruva ytterligare några gångjärn eller hus. I en bärbar dator, kan det innebära att ta bort extra vaggor eller adaptrar anslutning.
  4.
  Tillbaka den ursprungliga hårddisken med den nya hårddisken, kom ihåg att ansluta den till tornet eller laptop i samma sätt som de ursprungliga hårddisken.
  5.
  Stäng höljet (på locket för en bärbar dator) och slå på datorn. Använd din dators operativsystem-skivor för att installera Windows (eller OS X) på den nya hårddisken.

  Tips och varningar


 • Ibland hårddiskar delas i partitioner ( stycken). Oftast, partitionerade hårddiskar lämna tillräckligt med utrymme för "C:" enheten och bara tillräckligt med utrymme för allt som är lagrat på den sekundära partitionen (oftast det "D:" kör, vanligen 10 GB, och oftast systemåterställning filer). I vissa fall har dock den sekundära partitionen överskjutande rum på det. Om så är fallet kan du öka storleken på ett "C:" enheten genom att formatera om hårddisken och antingen minska storleken på eller helt eliminera dina "D:" partition. Tänk dock på att formatera en hårddisk raderar all sin information (säkerhetskopiera alla viktiga filer innan du fortsätter) och kräver en ominstallation av operativsystemet.
 • Det finns två typer av hårddisk finns till konsumenter: SATA och IDE. Om du är osäker på vilken typ av enhet är i din dator, tar bort de ursprungliga hårddisken innan de köper en ersättare. Detta kommer att visa dig vilken typ av enhet för att köpa och det kommer att hjälpa dig att avgöra vad kapacitet att köpa.
 • Om datorn omfattas av någon form av garanti eller serviceplan, inte utföra denna uppgradering på egen hand , om du inte är certifierade för att göra sådant arbete. Om du inte är certifierade för att göra datorn reparationer och uppgraderingar, bara öppna en dator eller laptop upphäver alla garantier som gäller för datorn. Om din dator täcks av en garanti, och du är inte certifierad att göra datorn uppgraderingar, ta enheten till en professionell.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur du kör flera skärmar på en G5

Relaterade artiklar


 • Hur formaterar jag en disk efter att ha startat raid 5?
 • hur man klona en hårddisk
 • hur du ökar minne i en MacBook
 • typer av förläng-platser
 • hur du hittar tillverkaren av en dator
 • föreskrifter om datorn bortskaffande
 • kan ett xD-minneskort överföras till en annan?
 • hur du ställer in en bärbar dator med en router till ett modem
 • hur man kommer åt den inbyggda kameran på en MacBook
 • hur du aktiverar sata-läge efter XP är installerat i ide-läge