Dator > Hur formaterar jag en disk efter att ha startat raid 5?

 • Hur formaterar jag en disk efter att ha startat raid 5?


 • En Redundant Array av billig diskar, eller RAID, kan du använda flera hårddiskar för att förbättra datagenomströmning, expandera lagring och säkra data. Med RAID 5, kan du använda tre till 32 enheter för att skapa en mycket stor mängd data. Att veta hur man ställa in och hantera diskarna i en RAID-konfiguration krävs kännedom om de roll RAID-styrenheten och operativsystem. Oavsett om din dator fungerar som en nätverksserver eller en enskild arbetsstation, RAID 5 kan förbättra datahantering effektivitet.

  Software RAID

  Senare versioner av Windows kan konfigurera flera enheter i datorn för att bli RAID 5-volymer utan hårdvara controller. . Om du har använt Windows att initiera RAID 5-volym, kommer du inte att du formaterar enskilda enheter, utan snarare hela rad enheter samtidigt. Välj helt enkelt de enheter som du vill lägga till i RAID och konvertera dem till dynamiska diskar. Välj något av de enskilda enhetens allokerat utrymme och högerklicka för att öppna "Ny volym" wizard. Den "Ny volym" wizard kommer att ge steg-för-steg instruktioner om hur du skapar och formaterar en RAID-volym.

  RAID-styrenheter

  Din dator kan ha en specifik maskinvara som existerar som ett expansionskort eller integrerat komponent på moderkortet. RAID-kontrollern hanterar konfiguration och formatering av alla enheter som ingår i den. Till skillnad från en programvaru-RAID, som kan använda inte allokerat utrymme på någon hårddisk måste hårdvara kontroller fungerar med identiska enheter anslutna till RAID-kontroller. Du får tillgång till styrenheten under datorns boot-up sekvens. Leta efter en skärm som begär en knapptryckning att gå in i RAID Utility controller setup. Till exempel kan regulatorer från Adaptec nås genom att trycka "Ctrl" och "A" när datorn startar. Använd inställningsverktyget att formatera RAID 5 enheter efter initiering. Det viktiga är att identifiera de enda RAID-volym som skapas när enheterna var initierad och format som volym, inte den enskilda enheter.

  Använda Controller Utility Software

  Om du inte kan komma åt den registeransvarige konfiguration under uppstart, leta efter RAID-kontrollern är installerat i ditt operativsystem. Om du inte har programvara som hanterar dina RAID-styrenhet, ladda ner verktyget programvara från tillverkarens webbplats. Installera programvaran gör att du kan identifiera det initierade RAID diskar som en enda volym. Återigen, när du kan identifiera RAID-volymen, kommer du att ha möjlighet att formatera volymen, snarare än separata enheter.


Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:Hur konvertera en startbar CD till USB Flash

Relaterade artiklar


 • hur du hittar den kapacitet minnesmodulerna
 • hur du ställer in en bärbar dator med en router till ett modem
 • hur du formaterar en FAT32 extern HD
 • vad är en primär IDE-kanal
 • hur du tar bort en extern HD på en Mac
 • hur du kontrollerar om RAM fungerar
 • hur du flyttar favoriter fil från en extern hd till en dator
 • Hur får man en bärbar dator att känna igen en CD-brännare
 • hur man hittar en nätverksenhet med en MAC-adress
 • hur man kan kontrollera historia Printer Spooler