Dator > hur man byter en CMOS batteri med 4 AA-batterier

 • hur man byter en CMOS batteri med 4 AA-batterier


 • Utan en levande CMOS-batteriet, kommer en dator inte rädda sin hårdvara konfigurationer, arbetar på en dator som inte sparar sin konfiguration mellan stövlar är ett allvarligt krångel. Om ingen ledig CMOS batterier ska hade, då det enda vänster alternativen är att sluta arbeta på datorn, eller göra en lämplig batteri. Om datorn i fråga är en kritisk dator, sedan göra ett batteri är den enda lösningen (om än ett tillfälligt)

  Du behöver:
  4 färska AA-batterier
  . 4 löda flikar.
  En 12-tums längd av 20 gauge röd isolerad kabel, med 1 /4 tum metalltråd som i varje ände.
  En 12-tums längd av 20 gauge isolerad svart kabel, med 1 /4 tum metalltråd som i varje ände.
  45-watts lödning penna.
  .
  032-tums diameter 60/40 kolofonium kärna löda.
  Eltejp.
  Nagelfil.
  2 små krokodilklämmor.
  Crimptång.


  1.
  Stand 2 i AA-batterier bredvid varandra, en positiv sida upp, den andra negativa sidan uppåt. Tejpa ihop dem i den här konfigurationen säkert, med hjälp av eltejp. Upprepa med den andra 2 st AA batterier.
  2.
  Stapla 2 par batterier ovanpå den andra, sida vid sida (inte början till slut) framför dig, så att båda hamnar du tittar på 4 poler. Tejpa två par av batterier tillsammans säkert i denna konfiguration.
  3.
  Använd nagelfil till grov upp ändarna på batterierna, både för att rengöra dem, och att göra en bättre yta för lodet att ansluta sig till.
  4.
  Ta en löda fliken och löda de två positiva polerna tillsammans genom att hålla löda fliken i stolpen, och tillämpa lagom värme för att smälta lodet och göra en fast förbindelse mellan stolpe och fliken. Gör exakt samma sak för de 2 negativa poler. (Var noga med att inte överhettas batterierna. )
  5.
  Ta en annan löda fliken, och på den motsatta änden av förpackningen, löd en positiv pol till den negativa polen bredvid sig, igen håller på fliken till varje pol, och tillämpa lagom värme med spetsen på lödning pennan att tillämpa nog löda att göra en fast förbindelse. Gör samma sak till den andra positiva och negativa polerna. (Lodet flikarna bör inte korsa som ett X, de ska se ut ett likhetstecken. )
  6.
  Löd ena änden av längden på röda ledningen till löda fliken som förbinder de 2 negativ pol på batteriet, återigen tillämpa lagom värme för att smälta lodet och skapa en fast förbindelse.
  7.
  Löd ena änden av längden på svarta kabeln till den löda fliken som ansluter 2 positiva pol på batteriet, tillämpa lagom värme för att smälta lodet och skapa en fast förbindelse.
  8.
  Linda eltejp säkert över längden på batteriet, tills polerna och flikar löda täcks helt.
  9.
  Crimp en alligator klipp till de kvarvarande öppna änden av kabeln med hjälp av klämtång. Fäst det svarta klippet kabeln alligator till yttre stift av CMOS batterihållaren, fäst sedan den röda klämman tråd alligator till centrum stift av CMOS batterihållaren.

  Placeringen av CMOS batterihållaren varierar tillverkaren, men är nästan alltid i det nedre högra kvadranten av moderkortet. Hållaren är nästan alltid svart, rund, och om storleken på en kvartal med fjäderbelastad tandad kant kontakt och en tunga formad centrum kontakt.

  tips och varningar


 • Linda eltejp tätt, stretching det något. Detta gör det håller bättre.
 • Löd jämnt och fullständigt för ett starkt band.
 • Om du inte är skicklig på grunderna i lödning och /eller inte är vana att arbeta med inälvsprodukter av en dator, försök inte detta förfarande-du kan skada batterierna eller PC, och potentiellt skada dig själv
 • Don't montera batteriet på en metallyta. . Om polerna kommer i kontakt med en ledande yta, de kan kortslutning och orsaka att batterierna snabbt överhettas och läcka eller explodera.
 • ersätta den tidsbegränsade batteriet med lämpliga CMOS-batteriet så snart som möjligt.

Previous:Windows 7-kompatibel dockningsstationer Next:hur man avgör en PCI-enhet nummer

Relaterade artiklar


 • Lägga till en scanner i Vista
 • hur du permanent ta bort dokument på en dator
 • hur du uppgraderar din HP-dator
 • fördelarna med två datorskärmar
 • hur radera ditt digitala fotspår
 • hur man reda på om en skrivbar CD är stängd
 • hur du lägger filtren för dator fläktar
 • hur man byter en mapp med en MacBook
 • hur man byter en Seagate hårddisk från skrivskyddad
 • Hur man använder läget magicjack sova på en Mac