Dator > skillnader mellan DSL och kabelanslutningarna för pc

 • skillnader mellan DSL och kabelanslutningarna för pc


 • Du behöver:
  stjärnskruvmejsel
  . Statisk handled band.
  Ersätter systemkortet.

  A 2008 studie från Pew Internet American Life Project visar sig att endast 9 procent av anslutna hushåll i USA fortfarande använde uppringd. Samtidigt rapporterade en 2009 Washington Times artikel att 56 miljoner amerikaner använder någon form av bredband, antingen kabel eller en digital subscriber line (DSL). Var och en av dessa anslutningar ger mycket snabbare hastighet än uppringd, och alla har sin egen uppsättning fördelar och nackdelar.

  DSL

  DSL-anslutningar som används för dagens Internet är nästan alltid asymmetrisk (ADSL). Det innebär att hastigheten för uppladdning och nedladdning skiljer. DSL Uppladdningshastigheten är normalt långsammare än nedladdningshastigheter. DSL, som tillhandahålls av telefonbolag, använder överskottet tillgängliga bandbredden på befintliga telefonledningar. Detta överskott existerar eftersom den mänskliga rösten använder endast en mycket liten andel av de frekvenser som finns på kopparaccess telefon.

  För att vara praktiska, en DSL-anslutning måste jag ligger nära en DSL-hubb, eftersom hastigheten minskar med avstånd. 5. 400 meter (18. 000 fot) är det maximala avståndet från en DSL nav för en acceptabel DSL-anslutning

  Kabel

  Till skillnad från DSL-anslutningar, kabel symmetrisk. Det vill säga att det inte finns någon skillnad i den genomsnittliga upp-och nedladdningshastigheter. Kabelanslutning hastigheter inte påverkas av avståndet, även om en typisk användare delar kabeln bandbredden med alla andra på hans kabelsegmentet. Ett vanligt klagomål på forum kabel användaren är att omfattande användning av andra på deras kabel-segmentet påverkar deras samband prestanda. Men om det är fart du är ute efter, kabelanslutning hastigheter kan fyrdubbla den maximala DSL hastighet.

  Ny teknik

  För inte så länge sedan den stora majoriteten av anslutna hushåll i USA använde uppringd och ansåg det mest praktiska anslutningen. Idag anser att majoriteten samma sak om DSL-eller kabel. Förändringar är på gång, dock.

  Telefon och företag kabel både byter till fiberoptik. Från och med 2010 är detta redan en beprövad teknik, men stora kapitalinvesteringar och förändringar i kabeln och telefon företagets infrastruktur kommer att krävas innan det är allmänt tillgänglig. Fiberoptik tekniken gör också dess inverkan kände i den trådlösa världen. Worldwide Interoperabilitet för Microwave Access (WiMax) är en fjärde generationens trådlösa teknik som lovar att erbjuda 70 Mbps. trådlöst internet överallt i världen inom 30 miles från en WiMax torn.

  Sammanfattning

  Den viktigaste fördelen med DSL är priset. Det är i allmänhet billigare än kabel och det är oftast olika skattesatser som erbjuds för olika hastigheter, inte alltid fallet för kabel. I mars 202C medianen priset på DSL var $ 27. 50/månatlig jämfört med $ 47,50 för kabel. Det finns också en viss fördel i säkerhet och integritet på grund av kabel delade bandbredd

  Den viktigaste fördelen med kabel är snabbheten. Det är upp till 4 gånger så snabbt som DSL. Kabeln är också symmetrisk vilket kan vara viktigt för vissa tillämpningar, och det är inte avståndet känslig som DSL. Både kabel-och DSL kan vara otillgängliga på landsbygden och mindre städer.


Previous:nothing Next:hur man bygger din första sata dator

Relaterade artiklar


 • Hur ändrar jag tonern på min Dell-skrivare?
 • hur du överför data från en iMac till en MacBook Pro
 • hur du tar bort botten på gateway mx6214
 • kommer externa modem påskynda min fjärranslutning?
 • Spelregler för M-Audio från datorhögtalare
 • hur man köper en bärbar dator från ebay
 • hur man ansluter en extern bildskärm till bärbar dator
 • hur man installerar en dual channel DDR2 RAM av olika mhz
 • diy lcd reparation strömriktare
 • hur du kontaktar Acer att fixa din bärbara dator