Dator > delar av en minidator

  • delar av en minidator


  • Flera typer av datorer omfatta datorarkitektur. Det minidator-en mid-range dator-faller mellan stordatorer och persondatorer i termer av makt och storlek. Ursprungligen utvecklades på 1960-talet, minidatorer används i en mängd olika tillämpningar idag. För närvarande kallas servrar, minidatorer hus komponenter som skiljer dem. Moderkortet, Central Processing Unit (CPU) och minne konstruerade för minidator: s är annorlunda än mikrodator, eller dator, teknik.

    moderkort

    moderkortet i en minidator innehåller de huvudsakliga kretsar och anslutningar för ytterligare komponenter. random access memory (RAM), centralenheten (CPU) och anslutningar för tangentbord, bildskärm, mus, skrivare, externa minne och annan kringutrustning fäster moderkortet. Moderkortet, ibland kallad "dator" i sig, utför kritiska aktiviteter. Det förmedlar mellan varannan dator komponent. Dessutom hus moderkortet i BIOS (Basic Input /Output System) en programvara som används av datorn när den slås på. Normalt kan minidator moderkort emot mer minne än en standard skrivbordet. Dessutom har vissa moderkort har mer än en plats för bostäder processorn.

    Central Processing Unit

    tänker mitten av datorn, utför CPU uppgifter. Processorer är tillverkade av processorkärnor och de flesta minidatorer med dubbla kärnor (två processorkärnor) eller fyra kärnor (fyra processorkärnor) processorer. Består av en styrenhet och en aritmetisk /logisk enhet, utför CPU instruktioner i program. Det aritmetiska /logisk enhet utför logiska och aritmetiska operationer. Styrenheten är som en filmregissör, ge order och anvisningar efter att kommunicera med det aritmetiska /logisk enhet och datorerna minnet.

    Memory

    Dator minnet jämförs ofta med det mänskliga sinnet. Datorns har kortsiktiga och långsiktiga minne. RAM fungerar som en minidator s korttidsminne. Ansvarig för lagring av information om program som körs, starta ny verksamhet och data, är RAM flyktiga. Flyktigt minne kräver en strömkälla för att spara information. När du slår en minidator av, är information i RAM-minnet förlorad.

    Långtidsminnet kommer i form av "hårddiskar" eller "hårddiskar". Hårddiskar är byggda bygger på magnetisk lagringsteknik. Ett huvud rör sig inom enheten och läser information för lagring och hämtning. Minidatorer kan hysa flera hårddiskar beroende på hur de används.


Previous:nothing Next:bläckstråle refill kit instruktioner





Relaterade artiklar


  • hur man fixar en HP C3180 patron
  • hur man tabba igenom öppna program
  • hur till återvinna stulna bärbara datorer med byte fri programvara
  • hur man använder SanDisk på en dator
  • hur man installerar ett modem utan en cd-rom på en Acer dator
  • Hur ändrar du färgen på en MFC-240C bror?
  • felsökning av en dell 720 skrivare
  • felsökning av en frusen pekplatta för Verizon Wireless
  • hur du skannar ett formulär i ett dokument
  • hur man återställer ett utgånget HP-tonerkassett