Dator > hur man installerar ett moderkort i en t6534 emachine

 • hur man installerar ett moderkort i en t6534 emachine


 • När en stationär dator moderkort misslyckas, det finns ingen reparation alternativ för moderkortet själv. Men en gör-det-själv moderkort ersättning är verkligen ett hållbart alternativ. Byta en stationär dator moderkort är inte så tekniskt utmanande som det låter, men det kan vara tidskrävande. Dessa anvisningar för bytet kommer att verka för eMachine T6534 skrivbordet liksom de flesta andra stora stationära maskiner

  Du behöver:. .
  Kryssmejsel
  Termisk pasta.


  1.
  Köp ett byte moderkort, en som matchar den exakta typ och modell antalet moderkort i din eMachine T6534. Medan det kan vara möjligt att installera andra fabrikat och modeller av moderkort till datorn fall finns det två fördelar att matcha den nya delen: (1) I /O-portar på baksidan av datorn kommer att radas upp korrekt, och (2 ) operativsystemet Windows inte kommer att kräva en fullständig ominstallation för att kunna starta. Byta moderkort märke och modell och Windows kommer att gå förlorad.
  2.
  Koppla loss alla kablar från baksidan av ditt eMachine och öppna sidokåpan.
  3.
  Koppla ur alla strömmen elektriska "Molly" från enheter såsom hårddisk och optiska enheter. Bryt strömmen från moderkortet vid vägguttaget. Koppla loss eventuella kablar som leder från strömbrytaren till moderkortet. Koppla bort eventuella främre USB eller mikrofon /hörlurar hoppare från moderkortet. Koppla loss eventuella processor värmetrådar sjunker fläkt från moderkortet också.
  4.
  Koppla ur IDE bandkablarna eller SATA-kablar att ansluta moderkortet till hårddisken och optiska enheter. Lämna dessa kablar fästa vid sina enheter.
  5.
  Ta bort eventuella expansion PCI-kort, inklusive grafikkort, ljudkort, Ethernet-kort, eller något annat kort som finns i kortplatser . Ställ dessa kort åt sidan.
  6.
  Lossa och avlägsna de fyra skruvar som håller rutan strömförsörjningen på plats och lyft ut det i det enskilda fallet. Du kanske måste skjuta strömförsörjningen något framåt.
  7.
  Bort fläkten kylfläns (om det finns) och kylflänsen. Separera försiktigt kylflänsen från processorn. Rengör alla gamla termisk pasta från botten av kylflänsen bas. Frigöra processorn sockeln lås och ta bort processorchipet ur vägguttaget.
  8.
  Leta upp sex till åtta skruvarna som håller moderkortet på plats på chassit. Skruva dem och ta bort dem från fall, inte lämna några skruvar skramlar gratis i fodralet
  9
  Dra moderkortet från I /O-port sköldar (där musen och. . tangentbord plug in) och ta bort den ur fodralet.
  10.
  in den nya moderkortet i fallet och vila den på toppen av en väl hålen chassit skruv. Justera moderkortet så att I /O portar radas upp i I /O-sköld "fönster" korrekt. Återställ skruvarna i hålen, ett i taget, men inte åt någon skruv.
  elva.
  Sätt den gamla processorn i facket och lås den stängd. Tillämpa nya termisk pasta till botten av kylflänsen. Montera kylfläns ovanpå processorn med några skruvar eller klämmor anges. Byt kylflänsen fläkten och koppla in den i moderkortet.
  12.
  Återställ RAM-minnen, kraft-och främre kablar panel, IDE-eller SATA-kablar till hårddisken och optiska enheter och alla PCI-kort till deras rätta positioner.
  13.
  Skjut nätaggregatet tillbaka lådan på plats och ersätta de skruvar som håller det för ärendet. Anslut nätsladden Molly och anslut strömmen tillbaka in i moderkortet.
  14.
  Anslut din tangentbord, mus och bildskärm till datorn. Anslut de viktigaste nätsladden. Starta om datorn för ett test. Om datorn inte startar upp, felsöka ditt arbete. Det kan finnas en mängd olika problem närvarande, inklusive en dålig ersättning moderkort, saknas moderkort monteringsskruvar, en dålig processor, en processor överhettning en dålig strömförsörjning eller dåligt RAM.
  Femton.

  Stäng av datorn om det stövlar framgångsrikt, avsluta något slutgiltigt hushållning justeringar, och sätt på locket.

  tips och varningar


  Ta
 • ett digitalt foto av varje steg i din "riva ner" och använda bilderna som guider under återuppbyggnaden av din maskin.
 • Hantera alla komponenter noggrant. Placera komponenter på oledande ytor, såsom papper eller kartong, för att förhindra oavsiktlig kortslutning. Jorda dig själv och ta bort alla statisk elektricitet från din kropp innan du börjar arbeta, antingen genom att vidröra en bit ren metall eller påtagning en anti-statisk vristband.

Previous:nothing Next:hur man läser en tidning på IPAD

Relaterade artiklar


 • hur man återställer en Epson C45
 • hur man kan återställa 8gig aspirera från fabrik skivan
 • hur man tilldelar skrivare som använder GPO
 • hur man återställer nivåer bläckpatron medan påfyllning
 • diy datorelektronik länkar
 • hur man byter tangentbord på en Acer Aspire 5536 laptop
 • hur man lagra dokument på en miniräknare
 • diy lcd reparation strömriktare
 • hur du optimerar din dator för hastighet
 • DIY: fläkthastighetskontroll