Dator > diy lcd reparation strömriktare

 • diy lcd reparation strömriktare


 • Strömriktaren hanterar hur elen distribueras en laptop inklusive avgift som behövs för en LCD-skärm. I vissa fall förlusten av video på en laptop LCD-skärmen är på grund av ett fel i strömriktare, och inte fel på LCD "bakgrundsbelysningen. " Lyckligtvis växelriktare är en av de få inre delarna på en bärbar dator som en amatör kan ersätta, vanligtvis utan att förstöra resten av den bärbara datorn av misstag

  "Cracking" Öppna mål

  Alla bärbara datorer är inneslutna i ett skal består av flera sektioner eller lager av plast "bezel". Dessa ramar passar ihop och är säkrade genom små skruvar och mycket små plast "öron" eller hakar. Eftersom det inte finns två modeller av bärbara datorer är konstruerade på samma, det är smart att göra ett försök att hitta servicehandboken för din bärbara dator innan du försöker öppna datorlådan. Service manualer som beskriver hur man öppnar en laptop fall finns ofta tillgängliga på nätet och ibland i video tutorial form. Göra en sökning på din bärbara dator märke och modell nummer, söker efter "dator bruksanvisningarna," eller "hur man öppnar en (din laptop modell). "

  Långsam

  jämställa öppna datorväskan att utföra en hjärnoperation på ett älskat husdjur: gå långsamt. Koppla ur din bärbara dator, ta ut batteriet och hårddisken innan du fortsätter. Strömriktaren är oftast placerad under en lång tunn panel av plast nära "Power On"-knappen eller längst upp på tangentbordet. Detta plastkåpa kan oftast tas bort genom att försiktigt dra bort en rad plast lås eller "snäpper" fast vid den. Det tar lite kraft att göra detta. Använd en sond, som en guldsmedsaffär platt skruvmejsel, för att känna efter dessa små plast lås och snap dem öppna på i taget tills ramen är gratis.

  Ta bort gammal inverter

  Omriktaren kommer att vara uppenbara när du tar bort på ramen. Det blir en smal plast kretskort, ibland så länge som en penna, eller så kort som en cigarett. Ta bort alla små skruvarna som håller omriktaren på plats. Ta del av vilka skruvar fanns där och som dessa skruvar åt sidan. Koppla bort alla kablage som är knutna till omformaren, med tumnageln eller sond att retas anslutningarna gratis. Lyft gamla omriktaren ur facket.

  ReplaceInverter

  Undersök omriktaren och hitta modellnummer för den del. Genomför en sökning på nätet efter "Power Inverter (varunummer)" eller "Power Inverter För ett (ditt märke och modell). " Köpa nya delar, begagnade inte delar, när så är möjligt. Växelriktare finns på eBay, till exempel, är vanligtvis mycket tillförlitliga. Växelriktare sälja för mindre än $ 50 i de flesta fall men betala mer om du beställer delar direkt från den bärbara datorn tillverkaren. När du får delta i den post, omvänd din process: placera den nya omriktaren i facket, anslut kablarna, återställa skruvar och byta ut frontplattan genom att snäppa tillbaka det på plats.


Previous:nothing Next:hur man kan spara en hel mapp till en flash-enhet

Relaterade artiklar


 • hur ta reda på chip säljare och modell i USB-minne
 • hur man byter en CMOS backup-batteri i ett libretto 50ct
 • Hur man laddar ner en drivrutin för min skrivare
 • Hur testar jag mic på min dator?
 • hur du tar bort hårddisken på en Dell Inspiron 8200
 • Hur konvertera wpd till Word för Mac
 • hur man demonterar en Toshiba Satellite M55
 • steg-för-steg-instruktioner för laptop stativ
 • hur man skapar en bootbar USB-fdisk
 • USB-minne vs hårddisk lagring