Dator > hur man kan jämföra en dubbelkärnig processor med HT-teknik

 • hur man kan jämföra en dubbelkärnig processor med HT-teknik


 • Intel introducerade Hyper-Threading som en lösning på det växande problemet med "minne försening" i sin processorer. Hyper-Threading dubbletter registren att hålla alla de uppgifter som operativsystemet skulle behöva ta bort från processorn för att köra en annan tråd, lindra eller lätta att utföra hinder som är förknippade med "minne dröjsmål. " En dubbelkärnig processor är en processor som använder två skilda kärnor. Fungerar som en typ av integrerad krets kan dessa kärnor vardera ta på arbetsbördan för en enda processor.

  Du behöver:
  Dual Core-processor Specifikationer
  . Hyper-Threading processor specifikationer.

  Processor jämförelse


  1.
  Identifiera specifikationerna i samband med varje processorer du vill jämföra med varandra. Kvantifiera relevanta riktmärken som skulle tillgodose dina behov i ett system. Dessa kan variera från kostnader och mångsidighet, om strömförbrukning och cache-minne.
  2.
  Jämför kostnaden för processorer. Processorer med dubbla kärnor har sjunkit i pris kraftigt över tiden, och nu får bara något dyrare än den tidigare, den Hyper-Threading-processor. Ta del av operativsystem och programvara du tänker använda med processorn. Utvecklarna på något av dessa fall måste ha skrivit koden för att möjliggöra ett oinskränkt användning av antingen Hyper-Threading eller en dual core processor, oavsett omständigheterna. Att säkerställa programvara och /eller operativsystem fullt ut kan utnyttja din valda processorn är avgörande.
  3.
  Kontrollera att processorn har en önskad socket typ. Processorn uttaget är den komponent ansluten till moderkortet, endast medger för processorer ett visst pin-nummer och design ska sitta ovanpå moderkortet, och att fungera som avsett på moderkortet. Jämför frekvens av processorer. Den frekvens är den ränta i cykler per sekund för frekvensen av klockan i ett synkront krets. I en dubbelkärnig processor kommer varje kärna arbeta på den angivna frekvensen, och i en Hyper-Threading-processor kommer två centrala simuleras men bara en kommer att fungera vid den angivna arbetsfrekvensen.
  4.

  Jämför cache och strömförbrukning. Cache-minne är lagrade i processorn för att minska den genomsnittliga tiden för att få tillgång minne. Det kan finnas så många som tre nivåer av cache på en viss processor. Processorn minnescache måste ha en storlek tillräckligt betydande för att kunna nås snabbare än primärminnet. Jämför även elförbrukningen för processorn. Beroende på behov och kapacitet, granska mängden watt processorn är att utnyttja för att utföra sina processer.


Previous:nothing Next:hur man uppgraderar en Dell Dimension 8100

Relaterade artiklar


 • Fördelarna med platta bildskärmar
 • kan återställa USB-drivrutiner
 • hur du tar bort bläck från en hög-lukt Smartboard
 • hur du lägger makten till en USB-
 • hur du ställer in programvara som fungerar med en Wacom
 • Felsökning Lexar hoppa enheter
 • hur ändra det minne på en Dell 8300
 • hur man demonterar en Maxtor hårddisk
 • hur du aktiverar ett ATX nätaggregat
 • hur man använder en station äpple bas som en trådlös Ethernet-brygga