Dator > hur man bygger din första sata dator

 • hur man bygger din första sata dator


 • Bygga en dator med SATA funktioner är lätt, men man måste vara försiktiga så att alla dina komponenter är kompatibla. Börja med med att välja formfaktor (storlek och form) dator som du vill bygga. Skaffa ett ärende, moderkort och nätaggregat och koppla in din processor, hårddisk, RAM-moduler och andra tillbehör. Slå på och ställa in BIOS instruktioner, sedan installera operativsystemet att ha en fungerande dator

  Du behöver:.
  Datorväska
  Strömförsörjning.
  Moderkort.
  Processor.
  Hårddisk.
  RAM-moduler.
  Optiska enheten.
  BIOS instruktioner.
  Operativsystemet.

  Välj

  den formfaktor och Komponenter


  1.
  Bestäm en formfaktor och köpa ett ärende. Formfaktorer bygger på moderkortet dimensioner. Vanlig form faktorer är ATX och micro-ATX.
  2.
  Köp ett moderkort som passar fallet. Moderkortet ska ha minst två SATA-portar. Se till att de komponenter som du lägger på är kompatibla med moderkortet, eftersom allt ansluts direkt på moderkortet.
  3.
  Köp en processor. Processorn måste passa uttaget på moderkortet. Den främre side bus (FSB) hastighet på moderkortet ska matcha hastigheten på processorn och moduler RAM. Nyare Intel processorer använder inte en FSB och kräver en särskild moderkort.
  4.
  Köp en SATA-hårddisk. SATA har tre hastigheter, I, II och III. Snabbare överföringshastigheter är med högre siffror. Se till att moderkortet har samma eller en högre SATA betyg som hårddisken. Frekvensomriktaren kommer endast att uppträda på den lägsta av de två SATA betyg om de stämmer.
  5.
  Välj RAM-moduler. Dessa bör motsvarar eller överstiger de FSB betyg för moderkortet och processorn. Med 32 bitars operativsystem kan bara använda ca 3GB RAM, medan 64-bitars operativsystem kan använda 16GB RAM eller mer, men moderkortet eller operativsystemet kan ha en gräns på maximalt RAM. RAM-moduler installeras ofta i par, men nyare Intel-processorer och moderkort kräver multiplar av tre moduler. Du måste också matcha den typ av RAM-minne till moderkortet. Bestäm om du behöver DDR2 eller DDR3 RAM-moduler.
  6.
  Välj en optisk enhet med en SATA-anslutning.

  Församlingen


  1.

  Skruva moderkortet och strömförsörjningen i fallet enligt tillverkarens anvisningar. Gör anslutningar för USB, internet, strömbrytare, fläktar och andra tillgängliga objekt från moderkortet till fallet med den medföljande kablar. Anslut nätdelen till moderkortet.
  2.
  installerar processorn följande tillverkarens instruktioner. Detta innebär att ansluta processorn korrekt tillämpa klistra kylfläns och påförande av kylfläns och fläkt.
  3.
  Sätt i hårddisken och den optiska enheten. Fäst dessa till SATA-anslutningar på moderkortet använder SATA-kabel. Anslut SATA-kablar strömförsörjning från strömförsörjningen till varje enhet.
  4.
  Sätt in RAM-moduler. De är knappat att passa korrekt på ett sätt. Tryck ordentligt tills låsklämmorna dyker upp. Tryck på dessa stängda mot ändarna av modulerna.
  5.
  Slå på datorn och ställa in BIOS (Basic Input /Output System) för alla dina komponenter i enlighet med tillverkarens anvisningar. Vissa operativsystem kan du ställa in BIOS-inställningar genom sina program. Installera operativsystem ditt val enligt tillverkarens anvisningar.

  Tips och varningar


 • Barebone-system levereras med väska, nätaggregat och moderkort alla förmonterade. Detta minskar den tid som krävs för att göra din egen dator och är en bra väg att gå för din första dator.
 • Arbeta aldrig på en dator som är ansluten eller påslagen. Ground fallet genom att röra en bit ren metall om fallet innan du ansluter några komponenter.

Previous:nothing Next:hur man installerar en dual channel DDR2 RAM av olika mhz

Relaterade artiklar


 • Felsökning HP-produkter
 • vad är bättre, ett LaserJet eller en bläckstråleskrivare?
 • hur du säkerhetskopierar en DVD på en Dell D610
 • hur att överföra data mellan SATA-hårddiskar
 • hur man fixar en Dell laptop batteri
 • hur man lagrar information på SD-kortet 50g
 • felsökning av en trådlös mus för bärbara datorer
 • förklaring av grafikkort
 • hur man bygger din första sata dator
 • Felsökning en Dell D600 CD-ROM