Dator > hur du ökar datorns prestanda

 • hur du ökar datorns prestanda


 • När du har använt datorn på ett tag kan du börja märka en minskning av datorns prestanda. Det kan vara lite långsammare att starta upp eller trög när du öppnar program, applikationer kan frysa under användning eller stänga utan anledning. Du behöver inte ta itu med frustration ett dåligt resultat dator. Du kan öka datorns prestanda genom att eliminera de program och filer som är belamra hårddisken och orsakar problem

  Du behöver:.
  Extern lagringsenhet
  . Antivirusprogram.


  1.
  Avinstallera program som du inte använder från datorn. Dessa kan omfatta de program som var förinstallerat på datorn av tillverkaren eller program som du har laddat ner och endast användas tillfälligt. Använd den inbyggda "Avinstallera"-funktionen för att ta bort program. "Avinstallera"-funktionen finns genom att välja "Start"-menyn och sedan "Kontrollpanelen" och sedan "Avinstallera ett program" eller "Lägg till /ta bort program. " Högerklicka på ett program namn i listan som kommer upp och välj "Avinstallera" från menyn.
  2.
  bort alla filer som lagras på hårddisken på den dator som du inte använder regelbundet, inklusive filer som du vill behålla. Att rensa upp utrymme på hårddisken, är det värt att överföra filer, speciellt stora filer som video och bilder, på en extern lagringsenhet, t. ex. en extern hårddisk eller ett flashminne. För att överföra filerna Anslut den externa enheten till USB-enheten i datorn, öppna mappen från "Spela upp automatiskt" rutan som automatiskt dyker upp och dra alla filer som man inte använder regelbundet från mappen på hårddisken köra till den externa lagringsenheten fönster. När filen visas på den externa lagringsenheten, kan du radera den från hårddisken.
  3.
  Eliminera program som öppnar under startprocessen om datorn är långsam att starta upp. Gå till "Start"-menyn och sedan "Tillbehör" mappen och välj "Kör". Ange "msconfig" i "Kör" rutan och klicka på "Enter". Gå till "Start" fliken för att se en lista över program som startar upp automatiskt under uppstart processen. Om du inte använder ett program varje gång du använder datorn, avmarkera programmets namn för att stoppa den från att automatiskt starta och klicka på "OK. "
  4.
  Rensa genvägar på skrivbordet. Liksom startprogram, måste datorn ladda alla genvägar på skrivbordet varje gång den startar upp. Ju mer genvägar, desto mer tid det tar datorn att ladda.
  5.
  Kör scan-funktionen i ditt antivirusprogram regelbundet för att eliminera filer i datorns register. Varje gång du laddar ner en fil eller installera ett program, sparas filer in i datorns register. När filen eller programmet bort från systemet, är registerfilerna ofta kvar. En virussökning hittar och tar bort dessa filer.


Previous:nothing Next:Hur får jag höghastighetsinternet om jag inte har en fast telefonlinje?

Relaterade artiklar


 • hur Flash BIOS med hjälp av en USB-enhet
 • hur man installerar en HP Solution Center 1401 skrivare
 • bästa pc fall för stora grafikkort
 • hur du aktiverar en port för en Dell Latitude C610 laptop
 • Hur man överför digitala bilder till en bärbar lagringsenhet
 • hur man läser format från en flash-enhet
 • hur man får drivrutiner för HP-skrivare
 • Felsökning en datorskärm som blir mörka
 • typer av RJ45-kontakter
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc