Dator > typer av RJ45-kontakter

 • typer av RJ45-kontakter


 • Du behöver:
  rem jordningsarmband
  . Små skruvdragare.
  Byte gångjärn.

  RJ45 är det informella namnet för en kategori av åtta nålas domkrafter som används i datornätverk. Dessa uttag är officiellt kallas 8P8C (8 Position 8 Kontakt) modularkontakter, och oftast hittas på Ethernet-kablar.

  FCC RJ45

  FCC specifikation för RJ45 är en föråldrad specifikationen för en registrerad jack fungerar som en fysiskt gränssnitt för höghastighetståg modem. Den ursprungliga specifikationen föreskriver en enda dataledning, avslutande i 8-läge 2-kontakt modularkontakter (8P2C). Denna kontakt har en plast utstick som förbjuder dess användning i 8P8C Ethernet-uttag som används idag.

  Kategori 5

  Kategori 5 ursprungligen konstruerad för att överföra på 100 MHz, vilket ger en nominell linje hastighet på 100 Mbit /s. Cat 5 använder två tvinnade par (fyra kontakter) med en max räckvidd på 100 meter.

  En kategori 5e specifikationen infördes senare med strängare specifikationer och standarder, teoretiskt öka manskap till 350 Mbit /s. Den nya standarden krävs också nya kablar till att omfatta alla fyra tvinnade par.

  korta sträckor, under idealiska förhållanden signal, och förutsatt att de har fyra par, kategori 5 och 5e kan sända på Gigabit Ethernet hastigheter. Gigabit Ethernet använder en optimerad kodningsschema speciellt avsedd för användning inom dessa lägre signal toleranser.

  Kategori 6

  Bakåtkompatibel med Cat 5e, har denna nya kabel strikta normer och signifikant förbättring av skärmning. Kategori 6 ritades som standard för Gigabit Ethernet, vilket ger infödda hastigheter på upp till 1000 Mbit /s över en frekvens på 250 MHz. Genom att minska den maximala kabeln avståndet från 100 meter till 55, 10-gigabit Ethernet-läge stöds.

  Kategori 6a fördubblar frekvensen till 500 MHz samtidigt fortsätta att minska störande ljud med jordade Folieskärmning. Dessa förbättringar ta bort kabeln avstånd straff när de i 10-gigabit Ethernet-läge.

  Kategori 7

  Arbetar vid frekvenser upp till 600 MHz, kategori 7 har utvecklats speciellt för att stödja de nominella hastigheter på 10 Gigabit Ethernet. Utöver de skärmning införts av Cat 6e, erbjuder detta nya specifikationen individuella avskärmning för de fyra tvinnade par. Kategori 7 har ett avstånd på högst 100 meter samtidigt som bakåtkompatibilitet med Cat 5 och 6.

  Kategori 7a ökar frekvenser till 1000 MHz, vilket ger en utökad specifikation kan stödja framtida 40/100 Gigabit Ethernet hastigheter. Ökningen till 1000 MHz ger också för överlämnande av lägre frekvens kabel-TV-strömmar.

  Crossover kablar

  En korsad kabel skiljer sig från standard-Ethernet-kablar genom att byta ut överlämna paret på den ena kontakten med få par på andra . Utan hjälp av en nätverks-switch, en korsad kabel eller adapter krävs ofta för att direkt brygga två enheter. Moderna apparater blir alltmer i stånd att genomföra sina egna interna crossover, vilket minskar nyttan av kablar och adaptrar tillägnat detta ändamål.


Previous:nothing Next:hur till låsa upp en Western Digital hårddisk

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en HP PC setup
 • Felsökning av problem med en Dell Latitude modem
 • hur man ansluter en Mac Book Pro till en tv
 • hur ta reda på om din bärbara dator har ett trådlöst kort
 • hur du gör din laptop batteri pågå ännu längre
 • SD hastighet förklaras
 • hur man hittar ut sidan avkastningen av skrivare bläckpatroner
 • hur man installerar IDE & SATA-kablar
 • hur fylla bläck i en Canon-skrivare
 • DVD R vs DVD RAM