Dator > hur man väljer rätt mediacenter HTPC

 • hur man väljer rätt mediacenter HTPC


 • Media Center HTPC är extremt populära nu för tiden. Tanken att en enda maskin kan spela alla hushållets medier, inklusive musik, DVD, Blu-ray-filmer, cd och video är tilltalande för många. Tyvärr verkar det inte vara en perfekt mediacenter HTPC på marknaden idag, vilket tvingade många att bygga sina egna system. Genom att plocka de bästa komponenterna i sig, en entusiast kan inte bara spara lite pengar men kan också hålla sina Media Center HTPC dig uppdaterad med de senaste ändringarna. Oavsett vad programvaran eller tillverkare, all media center HTPC har ett antal gemensamma egenskaper. Â De är tysta så att de inte stör med ljud och de konsumerar mycket låg effekt eftersom dessa maskiner tenderar att vara på hela tiden. Om du funderar på att bygga din egen mediacenter HTPC, funderar på att köpa ett paket eller konvertera en befintlig dator, här finns det saker att titta efter

  Du behöver:.
  Stjärnskruvmejsel

  .
  1.
  Tänk mediacentret HTPC fallet och moderkort. Â Argumenten för en Media Center HTPC kan vara mycket viktigt av estetiska skäl, men det kan också se att de komponenter som har ordentlig ventilation och ljuddämpning. Det finns många små fall att se sig som hemma bredvid andra delsystem. Men var medveten om att många små fall begränsas i fråga om vilka moderkort, hårddisk och medieenhet kan passa in i ärendet. Â Vid prövningen av ett moderkort, se till att det har en PCI Express 2. 0-kortplats om du är intresserad av ett separat grafikkort och en extra vanlig PCI-kortplats om du vill ha en TV-tuner kort.
  2.
  Tänk
  videon systemet. Â Om du planerar att spela blu-ray-filmer, Media Center HTPC måste HDCP. Blu-ray-filmer har ett system kopieringsskydd som hindrar dem från att spelas om inte blu-ray-enhet, grafikkort, video-anslutning och bildskärmen är HDCP. Â Det innebär att grafikkortet måste ansluta till TV: n med en digital anslutning som HDMI eller DVI. Â Videon också bör stödja HD-uppspelning som är minst 720p upplösning, men stöd för 1080p är perfekt. Om grafikkortet är separat från moderkortet, bör du överväga att få en som låg drivs och är passivt kylda att minska användningen strömmen till systemet och hålla mediacentret HTPC tyst. Â Nästan alla blu-ray-enheter är HDCP-kompatibla, men du kanske vill överväga att få en Blu-ray brännare som kan bränna blu-ray-skivor och spela upp filmer istället för att bara en enhet som bara kan spela upp filmer. Â Brännaren är bara lite dyrare och du Framtidssäkra din Media Center HTPC.
  3.
  Flesta nya datorer har surroundljud utgångar. Dessa extra högtalare gör för en mycket rikare ljudupplevelse. Â Om datorn du funderar på en Media Center HTPC inte har kapacitet, det kan läggas så länge som en PCI eller USB-porten är tillgänglig.
  4.
  leta efter rätt CPU och hårddisk. Â Om inte media center HTPC kommer att användas för att koda filmer, behöver den inte den mest kraftfulla processorn. Â Verkligen många föredrar ett CPU som inte förbrukar mycket ström. Â Lägre drivs CPU också kräver inte en CPU-fläkt som reducerar systemets buller betydligt. Â Detta är ett område där Intel Atom och VIA låg strömförsörjning CPU har en fördel. Â Å andra sidan, till en Media Center HTPC behöver mycket diskutrymme lagra filmer och sånger. Â Det bästa enheter för ett mediacenter HTPC är över 1 TB i storlek men rotera i en långsammare hastighet (~ 5400 rpm) för att minska buller, värme-och energiförbrukning.
  5.
  Bestäm på vilken nätverksanslutning du behöver. Â De flesta mediacenter HTPC kommer att vara belägen långt från router. Â Du behöver en nätverksanslutning för att dela dina media eller för att strömma filmer och sånger form sajter som Hulu och Pandora. Den bästa nätverk lösning är att köra Ethernet-kablar genom väggarna. Men om detta inte är ett alternativ, överväga att använda en IP via elnätet lösning. Dessa adaptrar skicka nätverkstrafik genom hemmets elledningar med hjälp av speciella adaptrar. Om allt annat misslyckas, kan en WiFi-anslutning användas. En WiFi-anslutningar är lätta att ställa upp, men kan vara mycket långsam vid överföring av stora filer.
  6.
  Slutligen överväga att få en kort video capture och fjärrkontroll för Media Center HTPC. En video capture kort kan mediacentret för att spela och spela in ungefär som en TiVo. En många kabelsystem är fortfarande analog så en gammaldags analog capture-kort kommer att fungera. Â Om du vill fånga digital kabel, måste du leta efter en CableCARD. Â Men du ska veta att varje kabel systemet kommer att ha sin egen CableCARD och att de är notoriskt svåra att ställa upp. Det finns dock goda videoinspelning kort tillgängliga för över den fria utsändningar. Â De flesta typer av video capture kort finns i PCI-och USB-gränssnitt. Många av dessa kort kommer med en inbyggd fjärrkontroll. Â Men om det inte är en avlägsen rekommenderas eftersom det är en dubbelriktad bekvämlighet av någon Media Center HTPC.


Previous:nothing Next:hur man byter ett modem för datorer

Relaterade artiklar


 • hur man kan öka pc hastighet med mer RAM-minne
 • Skillnaden mellan Core 2 & quad core
 • hur man beräknar FIFO djup
 • hur man väljer datorskärmar
 • Hur sätter jag upp en anslutningskabel internet?
 • hur du installerar IEEE 1394-kort
 • hur man byter en Compaq Presario V6000 LCD-skärm
 • hur man ansluter en bärbar dator till ett trådlöst HP-skrivare
 • Hur man återskapar en diskenhet
 • Felsökning en Lexmark Z53