Dator > hur du tar bort en CMOS-batteri från en Compaq Evo N800

 • hur du tar bort en CMOS-batteri från en Compaq Evo N800


 • Compaq Evo N800 är en bärbar dator som är utrustad med en Pentium 4 processor, 256 MB DDR SDRAM, 60 GB hårddiskutrymme och en 15-tums XGA-skärm. När din N800 är inte i bruk, finns vissa systeminställningar, till exempel datum och tid, bevarade i minnet som drivs av en CMOS-batteriet. Om CMOS batteriet laddas ur och du vill installera en ersättare, måste du först delvis isär datorn

  Du behöver:. .
  Stjärnskruvmejsel
  Plast bända verktyg.

  borttagning


  1.
  Stäng av din Evo N800 och kopplar ur nätsladden och alla anslutna kringutrustning. Vänd den bärbara datorn över och leta reda på installerade batteriet. Skjut batterispärren till olåst läge och ta bort installerade batteriet. Undersök motsatt sida av den bärbara datorn och lokalisera den installerade MultiBay enheten. Skjut MultiBay spärren till upplåst läge och ta bort den installerade enheten.
  2.
  Hitta hårddisken modulen, som ligger bredvid den numera tomma batterifacket. Leta reda på och ta bort skruven säkra hårddisken modulen till laptop's bas. Skjut hårddisken modulen ur den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  3.
  Undersök undersidan av den bärbara datorn och lokalisera de två skruvarna nära den bakre kanten som säkrar LED locket till bärbar bas, ta bort skruvarna och öppna den bärbara datorn. Undersök LED täcka, som ligger strax ovanför tangentbordet, och hitta de fyra clips som håller fast locket på plats. Använd din bända verktyg för att lossa lampan locket på klippen. Håll ned "ESC" och "F1" för att avslöja ett hack i LED täcka, infoga din bända verktyg i uttaget och lyft den vänstra sidan av LED locket. Upprepa denna process på höger sida genom att hålla ner "Paus" och "Del" nycklar. Ta bort LED locket och ställ den åt sidan.
  4.
  Lyft bakkant av tangentbordet och skjut den fri från handledsstödet. Vänd på tangentbordet och hitta tangentbordet sköld ligger under. Ta bort de två skruvarna som håller fast tangentbordet skölden på plats, tar bort tangentbordet sköld och ställ den åt sidan. Hitta ZIF kontakten sitter under tangentbordet sköld och koppla tangentbordet kabeln från moderkortet. Ta bort tangentbordet och ställ den åt sidan.
  5.
  Stäng skärmen och undersöka baksidan av den bärbara datorn. Hitta och ta bort de två skruvarna som i den bakre panelen under displayen gångjärnen. Återuppta displayen och sedan leta upp och koppla de två kablarna som leder från skärmen till moderkortet. Undersök displayen gångjärn och ta bort skruvarna som håller varje gångjärn till den bärbara datorns bas. Lyft displayen av den bärbara datorn och ställ den åt sidan.
  6.
  Undersök undersidan av den bärbara datorn bas och ta bort de åtta skruvarna placerade runt periferin av basen. Ta bort den enda skruv bredvid det nedre vänstra hörnet av minnesmodulfacket. Undersök hårddiskfacket och skruva loss skruven ovanför ett set i mitten av viken. Tillbaka den bärbara till upprätt läge och koppla bort alla synliga kablar från moderkortet.
  7.
  Hitta och ta bort de fyra skruvarna som håller locket till den bärbara datorns bas. Undersök baksidan av den bärbara datorn och ta bort resterande skruvarna. Ta bort den övre luckan och leta reda på CMOS-batteriet under. Använd din bända verktyg för att ta bort CMOS-batteriet från sin sockel.


Previous:nothing Next:hur man byter CMOS-batteriet i en bärbar dator

Relaterade artiklar


 • hur du lägger till en IDE-disk till ESX
 • hur man blinkar bios utan diskettenhet
 • hög upplösning definition
 • hur du installerar en skrivardrivrutin för PostScript
 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • hur man installerar en Dell-skrivare utan en installations-CD
 • hur man hittar ut bläckpatronen som behövs för en Canon-skrivare
 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP
 • Skillnaden mellan AMD Athlon & AMD Turion
 • hur du uppgraderar Phoenix BIOS när en dator vill inte starta