Dator > processor krav

  • processor krav


  • Du behöver:
    Computer
    . Skrivare.
    USB-skrivarkabel.

    En dators centralenhet (CPU), även känd som en dators processor, är den del av en dator som processer, eller utför de instruktioner som finns i datorprogram. Processor krav kommer att bero på de särskilda funktioner som du vill kunna utföra på din dator. Till exempel kommer persondator (PC) gamers vill ha mer processorkraft, medan de som använder en dator för enkla saker som att läsa och skriva kräver mindre processorkraft.

    processorhastighet

    En CPU's processorhastighet brukar mätas i megahertz (MHz) eller gigahertz (GHz), vilket är ett sätt att klockning den hastighet med vilken information får behandlas. En MHz är lika med 1. 000 hertz (Hz), medan en GHz motsvarar 1. 000 MHz. Från och med 202C flesta datorprogram har en minsta processorhastighet kravet på ett GHz eller mer, medan datorprogram bara ett par år tidigare hade snabbheten kraven i 0. 8GHz eller mindre. Som bearbetning hastigheter förbättra, datorprogram förbättra, så att lägre hastigheter behandling snabbt föråldrade.

    datorkraft

    CPU datorkraft skiljer sig från processorhastighet. Medan bearbetningshastigheterna mäts med MHz och GHz, datorkraft mäts med bitar. De flesta datorer idag arbetar på processorkraft på 32 bitar eller högre med 64 bitar är den top of the line. Information i datorprogram lagras i vad som kallas binär kod. Denna binära koden består av ettor och nollor. Varje nummer är en bit av information. Så när en processor har datorkraft av 64 bitar, det betyder att processorn har förmågan att ta i 64 bitar av den binära koden på en gång, vilket också bidrar till att förbättra processorhastighet.

    Minne

    Datorer har olika typer av minne. För det första finns på hårddisken. Hårddisken är som datorns långtidsminnet. Hårddisken är där datorprogram lagras när de inte används. För det andra datorer har tillgång minne (RAM). Detta är som datorns korttidsminne. RAM är där delar av ett datorprogram som du använder vid varje given punkt lagras så att datorn kan få tillgång till denna information snabbare än att behöva gräva efter den i hårddisken. Slutligen processorer har minne cachar, som arbetar på samma sätt som RAM. En dator processor cacheminne är vanligtvis små, cirka 64 megabyte (MB), men snabbare processorer har större cachar. Ju större en processor cacheminne, desto snabbare processorn kunna bearbeta information.


Previous:nothing Next:hur du lägger till RAM-minne till en bärbar dator





Relaterade artiklar


  • hur du ansluter en skrivare till ett trådlöst system
  • hur man ändrar en iMac enhet
  • hur du lägger till RAM-minne till en 386 Thinkpad-dator 600E
  • Hur får man en student rabatt på Apple Store
  • hur man fixar döda laptop batterier
  • prisvärda online datautbildning
  • hur man kan minska visa storleken på en Dell platt bildskärm
  • nya patroner vs återanvänd patroner
  • hur man flasha BIOS på en dator
  • Hur hittar jag min router WEP-nyckel?