Dator > Hur hittar jag min router WEP-nyckel?

 • Hur hittar jag min router WEP-nyckel?


 • Säkerhet är en nyckelfråga när du ansluter till Internet. Alla kommersiellt tillgängliga nätverk routrar har detta i åtanke och kommer att uppmuntra webbsurfare att skapa en WEP (Wired Equivalent Privacy)-knappen när de inrättar sina enheter. Trådlösa LAN är utsatta för manipulering på grund av hur de ansluta via radiovågor. WEP-nycklar är utformade för att ge ett mått av privatlivet och skydd. För att ansluta andra trådlösa enheter, är det nödvändigt att känna till routern WEP-nyckel. Följande steg hjälper dig att hitta den WEP-nyckel för tre populära routing enheter.

  Du behöver:
  burk med tryckluft
  . Ficklampa.
  Ribbon (valfritt)

  Cisco. Linksys VOIP Router


  1
  Öppna ditt favoritprogram surfning och gå till IP-adressen för din router. För de flesta Linksys VoIP-routrar här är 192. 168. 15. 1. Ange användarnamn och lösenord du skapade till en början för en administratör logga in.
  2.
  Klicka på "Wireless"-fliken och välj sedan "Wireless Security". Key # 1 visas kommer att vara din WEP-nyckel. Du kan kopiera detta och klistra in det som behövs.
  3.
  Om du hittar "Wireless Security"-avsnittet har inte satts upp inom denna fönsterruta väljer WEP som säkerhetsläge och under WEP-kryptering välja "128 bitar 26 hexadecimala siffror . "
  4.
  I" Passphrase "textruta, skriv in ett hemligt ord för att generera nya WEP-nycklar. Klicka på "Generera"-knappen och nya WEP-nycklar kommer att skapas. Se till att du kopierar Key # 1 (eller nyckeln nummer som angivits som standard överlämna nyckeln)

  Netgear. Flesta vanliga trådlösa routrar


  1.
  I adressfältet i din favorit webbläsare, skriv in http://192. 168. 0. 1 (om det inte fungerar, prova http://192. 168. 1. 1). Detta tar dig till din förvaltning för din router. Du kommer att uppmanas att ange ditt admin användarnamn och lösenord. Om du inte har ställt detta tidigare, standardinställningarna är "admin" som användarnamn och "password" som lösenord. Se till att du ändrar dessa att säkra din router administrationsprogram.
  2.
  På vänster sida av administrationen sidan, välj "Wireless Settings" under menyn "Setup" avsnittet. "Wireless Settings"-sidan är uppdelad i fyra avsnitt. Den fjärde avsnittet "Säkerhet Kryptering (WEP)" kommer att lista all nycklar som tilldelas routern. Key # 1 är normalt den utsedda standard överlämna nyckeln.
  3.
  Om du inte har skapat en WEP-nyckel i den "trådlösa inställningar" kan du göra det genom att först välja "WEP ( Wired Equivalent Privacy) "under" Security Options "-avsnittet.
  4.
  Enligt den tredje delen," Säkerhet Kryptering (WEP) "och välj" Automatiskt "som" Authentication Type " och 128 bit för krypteringsstyrka. Skriv in en lösenfras klicka sedan på "Generera". Du har då fyra WEP-nycklar genereras med den första nyckeln att vara standard överlämna nyckeln

  D-Link. . Routern DIR-615


  1
  Öppna upp ditt webbläsare och skriv in http://192. 168. 0. 1 i adressfältet. Din administration program för din routern DIR-615 kommer att öppnas. Klicka på "Setup" meny och välj sedan "Wireless Settings" från menyn till vänster.
  2.
  Om du redan har ställt in WEP-, ser du flera WEP-nycklar i de nedre delen av "Wireless Settings"-sidan. Standard WEP numret kommer att utses. . Du kan kopiera och klistra in den här koden som behövs
  3
  Om du inte tidigare har ställt in WEP-nyckel, kommer WEP avsnitt visar inte och måste du skapa nycklar för att fortsätta. Inom "Wireless Security Mode" klickar du på listrutan och välj WEP. Ett nytt avsnitt kommer att öppna upp omedelbart under "Wireless Security Mode"-området.
  4.
  Ändra "WEP-kryptering" val till 128 bitar och lämna alla andra inställningar med sina förvalda val. Rulla upp till toppen av sidan och klicka på "Spara inställningar". Routern måste återställa och detta kan ta upp till en minut att slutföra. När detta är gjort kan du logga in på routern, gå till "Wireless Settings" område och kopiera WEP-nyckel som behövs.


Previous:nothing Next:information om CD-bränning

Relaterade artiklar


 • hur du köper en begagnad dator
 • bidrag till datorutrustning
 • hur man fixar en laptop nyckel
 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop
 • hög upplösning definition
 • hur du ansluter en PS2 till en dator
 • Felsökning en Dell laptop batteri
 • hur man installerar en socket 775 cpu
 • hur man ångra ett pappersstopp i en Canon-skrivare
 • hur man fixar döda laptop batterier