Dator > hur man flasha BIOS på en dator

 • hur man flasha BIOS på en dator


 • Blinkande BIOS (Basic Input /Output System) installerar den senaste versionen av BIOS-programvara på moderkortet. Mer avancerade BIOS-programvara möjliggör mer avancerad hårdvara som ska användas av moderkortet (t. ex. avancerade trådlösa möss och tangentbord eller större hårddiskar)

  Du behöver:.
  BIOS-fil flash uppdatering rekommenderas av BIOS-tillverkaren
  . Manual för moderkort.
  Moderkort modell och nummer (vanligen i manualen).
  USB-minne.
  Zip-verktyg (t. ex. WinZip).


  1.
  Identifiera moderkort modell och BIOS-version i handboken som följde med datorn. Om ingen manual finns tillgänglig, högerklicka på "Dator" och klicka på "Egenskaper" i menyn för att hitta den datormodell och nummer. Använda den informationen för att identifiera moderkortet genom att gå till tillverkarens webbplats och hitta det system specifikationer för denna datormodell.
  2.
  Hitta webbplatsen för tillverkaren av moderkortet och leta reda på BIOS-uppdatering programmet . Leta reda på den senaste uppdateringen som är kompatibelt med USB-minnen (inte diskettenheter) och ladda ner programmet. Kopiera uppdateringen fil laddas ner från tillverkarens hemsida för att flash-enheten.
  3.
  Ladda HP Drive Key Utility från

  http://h20000. www2 . hp. com /bizsupport /TechSupport /SoftwareDescription. jsp? swItem=MTX-UNITY-I23839)

  och DOS-filer starta från

  http://rapidshare. com /files/112382778/bootme. zip

  Unzip "bootme. zip" och skriv ner lokaliseringen av mappen för de extraherade filerna. Kör HP verktyget. Följ instruktionerna för programmet, välja FAT32-filsystem och "Quick Format" alternativ. Markera kryssrutan bredvid "Skapa en DOS-startdiskett. " Klicka på knappen bredvid "filer med DOS-systemet finns på:" och bläddra till mappen ur "bootme. zip" och välj mapp. Nu, tillbaka i HP-programmet kommer att klicka på "Start" button. This skapa en startbar USB-enhet. Nu kopiera BIOS uppgradering filer till flash-enhet.
  4.
  Starta om datorn med USB-enheten ansluts till en USB-port. Om datorn startar normalt och inte starta från USB-enhet, ändra BIOS att starta från USB vid start. Starta om datorn och hålla en viss nyckel vid start att gå in i setup-läget (det första fönstret på plats när du startar datorn brukar talar om vilken nyckel till lastrummet, vanligen är det F2). Då kommer du till BIOS. Navigera till Boot fliken hjälp av pilarna på tangentbordet, och sedan gå till startordningen alternativ (olika BIOS inställningar har lite olika layouter, men alla borde ha något som liknar dessa). Följ instruktionerna i BIOS om hur man ändra startordningen, och göra den "flyttbara enheter" alternativet den första i startordningen. Sedan starta
  5
  startat USB-enheten bör nu lägga fram en kommandotolk (ett svart skärm med "C:" på den). . . Det är nu väntar skrivna kommandon. Skriv namnet på uppgraderingen filen hit och "Enter". Uppgraderingen program kan be om bekräftelse. Bekräfta och BIOS-uppgradering.
  6.
  Starta om datorn. Ta bort USB-minne innan den startar. BIOS är nu uppdaterat till den senaste versionen från tillverkaren.

  Tips och varningar


 • Flasha BIOS kan vara mycket riskabelt. Om någonting går fel under processen, BIOS på moderkortet kan vara skadad och moderkortet som värdelösa. Se till att läsa all dokumentation om moderkort, BIOS och BIOS uppdatering instruktioner från tillverkaren av moderkortet.

Previous:nothing Next:hur man bygger en HTPC

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Compaq Presario V6000 LCD-skärm
 • Varför köpa en renoverad bläckpatron?
 • topprankade renoverade tonerkassetter
 • Felsökning HP Photosmart 7350
 • hur man helt utplåna en Toshiba-dator
 • vad är bättre: Intel Pentium II eller Intel Dual-Core?
 • typer av LCD-paneler
 • hur man byter pekplattan på en bärbar dator
 • Hur uppdaterar jag min grafikdrivrutin på min Dell Latitude C610 bärbar dator?
 • hur man läser en mac disken på en dator