Dator > hur ta reda på vad CD-skivor fungerar på en dator

 • hur ta reda på vad CD-skivor fungerar på en dator


 • Med intåget av prisvärda CD-brännare CD-skivor är inte längre uteslutande till skivbolag och datorn företag programvara. Med modern hårdvara, kan även nybörjare datoranvändare bränna data till CD-skivor i hemma i sina egna hem. Tyvärr, CD-skivor brända i hemmet är inte så stor utsträckning kompatibelt som professionellt producerad data-CD. För att ta reda på vad CD-skivor kommer att arbeta på en dator, måste du följa ett antal utredningsåtgärder
  1.
  Titta på framsidan av CD-enheten och läser på etiketten att avgöra vilken typ av enhet används i datorn. Kompatibilitetsproblem kan uppstå beroende på detta. Enheten "typ" kommer att visas som CD-ROM, CD-R, CD + R, CD-RW eller CD + RW.
  2.
  Slå på datorn och loggar in som vanligt. Om du inte kan fastställa "typ" av enhet från etiketten på dess ansikte, då du kommer behöva datorn startas upp i syfte att identifiera dess typ.
  3.
  Klicka på "Start Meny" och välj sedan "Den här datorn".
  4.
  Högerklicka på din primära CD enheten. Det kommer vanligtvis betecknas som "E"-enheten.
  5.
  Välj "Egenskaper" från listan över tillgängliga alternativ. Detta kommer att ta upp ett nytt fönster. Under "typ" numret inom detta nya fönster kan du hitta det exakta typ av CD-enheten används i datorn.
  6.
  Titta på typ av skiva du vill använda. Som regel är "typ" av CD bäst förenliga med dess tillhörande typ av enhet. Med andra ord är en CD-R-skiva kompatibel med praktiskt taget alla CD-R-enheten. Men kors kompatibilitet existerar också, så det är viktigt att förstå vilka skivor arbete över flera datorer enheter. En grundläggande CD-ROM-enhet kan endast professionella produceras behärskar CD-skivor, cd-skivor brända av dig eller en vän kommer vara oläsbar. CD-ROM-enheter är vanligast hos äldre datorer som kör versioner av Windows innan XP; dessa enheter helt enkelt inte kan hantera allt men behärskade programvara. En CD-R-enhet kan läsa CD-R och CD-RW-skivor, men det kan bara skriva till CD-R-skivor. En CD-RW-enhet kan hantera läsning och skrivning till både CD-R och CD-RW-format med lätthet. Nyare CD + R och CD + RW-skivor är inte alltid bakåtkompatibla, och de får inte arbeta i en CD-R eller CD-RW-enhet. Du bör konsultera instruktionsboken för att veta säkert om enheten är bakåtkompatibel. Dessutom, om du har en DVD-enhet, kan vissa CD formaten fungerar inte. Microsoft föreslår kontroll av DVD-enhetens bruksanvisning ta reda på vilka CD-format kommer att arbeta på datorn

  tips och varningar


 • akronymer "CD-R" och "CD + RW", "R" står för "Läs" eller "läsbar" och "W" står för "Write" eller "skrivbar" I vissa sällsynta fall kan skivan eller enheten stava faktiskt ut denna förkortning istället för att bara förkorta det.

Previous:nothing Next:hur man arbetar på trådlöst internet på min satellit Toshiba L40

Relaterade artiklar


 • rensar ut en hårddisk på en dator
 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • hur du lägger till RAM-minne till en HP Mini 100 netbook
 • Så här åtgärdar du papperstrassel i en Canon-skrivare
 • hur man ansluter en Microsoft Wireless Notebook Optical Mouse 3000
 • hur man använder ett ATX-nätaggregat med ATX moderkort
 • hur du ändrar inställningarna fläkten på min laptop
 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk
 • Felsökning kod 10 på DVD-ROM av en bärbar dator
 • hur du ansluter din fax till datorn