Dator > hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk

 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk


 • Skickar din misslyckades hårddisken till en hårddisk Recovery Service kan vara dyrt, strider därför denna artikel ger ett gratis alternativ. Om data återvinning kostnaden via ett specialiserat företag är orimlig då kan du använda speciella Linux-verktyg som är avsedda för dator kriminalteknik att göra jobbet. Denna artikel fokuserar på att använda de två programmen "dd" och "främsta" åstadkomma hårddisk data recovery

  Du behöver:. .
  Specialized Linux-distribution för rättsmedicin
  CD-brännare.
  PC med Internet.
  Andra enheten eller USB-minne.


  1.
  Data Recovery specialister kan vara dyrt

  Skickar din misslyckade hårddisken till en hårddisk återhämtning service kan vara dyrt, strider därför denna artikel ger ett gratis alternativ. Om data återvinning kostnaden via ett specialiserat företag är orimlig då kan du använda speciella Linux-verktyg som är avsedda för dator kriminalteknik att göra jobbet. Denna artikel fokuserar på att använda de två programmen "dd" och "främsta" åstadkomma Hard Drive Data Recovery
  2.
  Minska dataåterställning pengar genom att använda fria alternativ

  Det första du behöver för hårddisk data recovery är en kopia av någon av flera specialiserade Linux-distributioner. Bland dessa finns Helix, BRAND (kriminalteknik och Investigation Response Kit), INSERT Rescue Security Toolkit. Du kan också använda Ubuntu och hämta de nödvändiga programmen med YUM installeraren. De flesta distributioner kommer med "dd" som en del av kärnan i paket. Du kan behöva hämta främst om du använder en mer allmän Linux-distributioner. Förutsatt att du har valt att bara använda en icke-specialiserad distributioner kommer följande kommandon få programmet "främsta" på ditt system. Logga in som root och köra kommandot "yum-y installera främst. Förutsatt att du har en internetuppkoppling, kommer detta att hämta och installera "främst". Om du väljer att ladda ner en specialiserad linux kriminalteknik distributioner, gå till distrowatch. com och sök efter Linux-version som du vill. Ladda ner ISO-filen till skrivbordet. Bränna detta till en CD för att skapa en levande startdiskett.
  3.
  Be Your Own Data Recovery Service

  På maskinen med filer som saknas, ändra startordningen för att starta från CD. Du kan göra detta genom att gå in i BIOS-inställningarna. Vanligtvis trycka på Delete eller F1 upprepade gånger vid start kommer du till inställningsmenyn. Leta efter fliken som anger startordningen. Ändra detta från hårddisk till CD-enheten. Efter att starta om din maskin. Du bör nu ha en linux intro skärm.
  4.
  Image Media med dd Utility

  nu logga in på maskinen och gå till kommandoraden. Det första vi måste göra är att använda verktyget "dd" för att skapa en kopia av media som du vill återställa filer. Indatafilen till "dd" anges med switch-om, är utdata filen som anges med-i. Använd noerror alternativet när återhämtar sig från skadade media. Detta talar i princip "dd", återvinna allt du kan, du inte bryr dig om det är skadat. Linux-system har olika sätt att namnge media från Windows. Hårddiskar brukar anges som /dev /hda via /dev /HDZ. Den cdrom kommer att noteras som /dev /cdrom. Om du återställer raderade filer bort av ett USB-minne, kommer det att betecknas med /dev /sda för den första. Kommandot för att skapa en bild av din media kommer se ut så här:
  dd if=/dev /sda of=/Desktop/image-usb1. img --- Detta för att kopiera en bild på USB-media till skrivbordet på din Linux-system . . För att bilden hårddisken, skulle kommandot varit:
  dd if=/dev /hda of=/Desktop/image-hd1. img
  Detta ger en fil på skrivbordet som heter /Desktop /bild -hd1. img
  5.
  Skapa en tom katalog för Data Recovery

  Nästa steg i att återskapa förlorade filer från detta media är att skapa en tom katalog på skrivbordet. Det måste vara tom för att den främsta kriminaltekniska program att köra. Kommandot för att skapa en tom katalog i Linux är:
  mkdir /Desktop /myrecovery --- namn här vad du vill, benämna den återhämtning är vettigt
  6
  Spring!. Linux Data Recovery Utility Främst

  Nu måste du köra "främst mot den bildfil som produceras av" dd ". Främst har ett par alternativ för att ställa. Först är det-jag byta, detta är den bildfil du ska foder till främst. Nästa är-o switch för utdata katalogen. Utgången katalogen måste vara tom. Slutligen-t alternativet är att berätta främst vilken typ av filer du vill återställa. Om du vill bara främst för att försöka återskapa allt använda alla för-t. Så det sista kommandot för att återställa filer kommer att se ut så här:.
  Främst-o /Desktop /myrecovery-t alla-I /Desktop/image-hd1. img
  7
  Kontrollera att se vilka filer återvanns

  Efter kommandot klar främst kommer att skapa kataloger för varje återhämtade filtyp och en textfil med namnet revision. txt som innehåller information om processen. Främst är mycket effektiv på att återhämta förlorad data och används av många tjänster dataräddning. Denna process kommer att fungera för många filtyper, inklusive: txt, doc, pdf, rar, jpg, gif, png, bmp, AVI, exe, mpg, WAV, riff, wmv, wma, mov, Ole, Power Point, xls, zip , burk, htm, och många andra. Denna metod fungerar inte bara för Hard Drive Data Recovery, men digitalkamera minneskort, usb-enheter, diskettenheter, och de flesta andra medier.

  Tips och varningar


 • Raid data återhämtning kan komma komplexa, är den här artikeln vänder sig främst till dataåterställning för ganska enkla inställningar.
 • Se den mapp du försöker återställa data till är tom, främst kommer inte att köras om det inte är.

Previous:nothing Next:hur man installerar en HP-skrivare när installationsprogrammet fastnat på 94%

Relaterade artiklar


 • hur man byter CPU i en MacBook
 • hur ta reda på bläcknivåerna i en HP-skrivare
 • hur radera fotokort
 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • hur man fixar en laptop kabellås
 • DVD R vs DVD RAM
 • hur man uppgraderar en minnesmodul
 • hur man läser en mac disken på en dator
 • hur man byter toner