Dator > Apple Computer företagsinformation

 • Apple Computer företagsinformation


 • Branschledare inom persondatorer, producerar Apple Inc. hemelektronik, skapar programvara och distribuerar digitala medier. Företaget, ursprungligen känd som Apple Computer, säljer sina produkter på nätet, i dess butiker, genom direkta säljkår och via tredje part grossister, återförsäljare och värdeadderande återförsäljare, enligt Google Finance

  Du behöver:.
  Driver installations-cd.

  Tidig historia

  Steven Wozniak och Steven Jobs grundade Apple Computer i april 1976, att sälja en dator --- i grunden, ett kretskort som köpare måste bygga ett fall --- designat av Wozniak. Från denna början växte Apple att utveckla några av de första datorer som en vanlig konsument kan använda hemma. Apple blev ett publikt bolag 1980 och inom det första året sina lager såg ökningar på 1. 700 procent. Frisläppandet av den första Macintosh-datorer och den första Mac-operativsystemet i början av 1980 cementerade Apples position inom databranschen.

  Tidigare historik

  Efter en nedgång i början av 1990 lanserade Apple iMac 1998 och snabbt blev den snabbast säljande dator i historien. Den teknik och design nyheterna i iMac spridda Macintosh. År 2001 släppte Apple iPod MP3-spelare, en enhet som blev en stormande succé och fick Apple att expandera till andra områden såsom distribution av musik, mobiltelefoner och datorer tablett.

  Datorer

  Macintosh datorer fortfarande i spetsen av Apples produktlinje. Som av 2010, omfattar Macintosh stationära och bärbara datorer. Den stationära datorer är iMac, en allt-i-ett-dator, Mac Mini, en budget-vänlig dator utan en medföljande bildskärm, tangentbord eller mus, och Power Mac, behöver en high-end professionell modell för avancerade dator . Den bärbara datorer har MacBook, en post-nivå bärbara, MacBook Pro, en high-end, professionella bärbara modell. Och MacBook Air, en ultraportabel inte en optisk enhet

  Elektronik Enheter

  Apple har flera produktlinjer utanför Macintosh. Apple producerar tre versioner av sina iPod-musikspelare: iPod Touch, iPod Nano och iPod Shuffle. Den iPhone är en pekskärm smartphone. IPAD är en pekskärm tablett dator finns i flera konfigurationer.

  Operativsystem

  Macintosh-datorer har köras på Mac OS X operativsystem sedan 2002. Till skillnad från Microsoft Windows, licenser Apple Mac-operativsystemet endast för installation på Macintosh-datorer. Detta beslut om tillståndsgivning går tillbaka till Apples tidigare dagar och har varit en faktor i att begränsa marknadsandel Mac OS. I en studie av installerade operativsystem webbanvändare fann Warning att från och med januari 2010, var OS X installerat på 10,9% av datorer. De uppgifter som återspeglade en stadig ökning av marknadsandelen under de senaste två åren.


Previous:nothing Next:Felsökning HP Photosmart 7350

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter din fax till datorn
 • hur man gör en arabisk tangentbord för datorn
 • laptop lcd anvisningarna för byte
 • hur man byter papper i en bror laserskrivare
 • hur man flasha BIOS på ett ASUS
 • hur man installerar en andra hårddisk med Windows XP
 • hur man väljer datorskärmar
 • hur du tar bort iMac minne
 • hur man bränner en multisession dvd
 • hur man fyller bläck Canon skrivare