Dator > Felsökning en datorskärm som blir mörka

 • Felsökning en datorskärm som blir mörka


 • Datorskärmar är föremål för felfunktion med hjälp av ett antal olyckliga frågor, inklusive energitillförsel /dator batteri, felaktigt ljusstyrka, övervaka gångjärn frågor på bärbara datorer, och även moderkortet misslyckande eller allmän delsystem kraschar. Medan de frågor för att felsöka och identifiera kan tyckas lång, ett antal av de vanligaste frågorna kan snabbt undersökas genom en gör-det-själv-typ hemma i sitt eget hem och sans någon komplicerad felsökning utrustning.

  Du behöver:
  ersätter bildskärm.
  VGA-kabel.


  1.
  Kontrollera strömförsörjningen. Batterier försämras över tiden genom allmänt bruk. Det genomsnittliga laptop batteri räcker i ca 1. 000 avgifter innan du börjar att fungera vid anläggningen en avgift, så om du har en bärbar dator, överväga att byta batteriet om dina laddningstider sjunker eller ditt batteri indikatorn visar att det finns ett problem. På en bärbar eller en stationär, se till att nätadaptern är ordentligt ansluten både till baksidan av datorn och till vägguttaget eller överspänningsskydd.
  2.
  justera inställningarna bildskärmens ljusstyrka. Ibland kan dessa inställningar tänder hela vägen ner på olyckan, vilket resulterar i en helt mörk skärm. Bärbara datorer har oftast ljusstyrka tangenterna upp på tangentbordet ovanför de numeriska tangenterna, medan stationära kan positionera dem på tangentbordet eller i botten /bas på monitorn. Vrid ljusstyrkan tillbaka upp med hjälp av dessa tangenter.
  3.
  Titta noga på din laptop skärm. Om skärmen är nästan mörkt men du kan fortfarande se en svag bild, kan din bakgrundsbelysning stängas av, vilket ofta sker på bärbara datorer när "LCD stängd switch" fel. Detta inträffar när omkopplaren har fastnat i stängt läge och inte meningen att den bärbara datorn skärmen är öppen och i bruk. Leta reda på omkopplaren bredvid en av gångjärn under din bärbara display. Frigör denna växel genom att klicka på det kraftfullt flera gånger med en platt föremål eller ditt finger. Detta kan orsaka bakgrundsbelysningen för att slå tillbaka på.
  4.
  Felsök din skärm genom att ansluta den till en extern bildskärm. Använd en VGA-kabel för att göra detta. Anslut VGA-kabeln till den externa bildskärmen porten på sidan av din bärbara dator. På ett skrivbord, koppla den befintliga bildskärmen från datorn torn och krok en ny bildskärm upp på samma sätt.
  5.
  Slå på ersättning bildskärmen och datorn. Om ersättande skärmen visar din dators skrivbord informationen korrekt, ligger problemet med bildskärmen. Om ersättningen bildskärmen inte fungerar är dock datorns moderkort fel och du kommer troligen behöva byta din dator.


Previous:nothing Next:vad som gör en cpu max användning?

Relaterade artiklar


 • Felsökning en Dell laptop batteri
 • hur du tar bort en virtuell värd konsol
 • hur man byter en Phoenix BIOS
 • hur man fyller dell skrivare bläckpatroner
 • hur skriver jag ut till en skrivare på ett trådlöst nätverk?
 • hur man rengör rödvin ur en dator
 • hur man väljer en stationär PC
 • felsökning en webbkamera i MSN Messenger
 • hur man överklockar en Pentium D
 • fördelarna med 64-bitars jämfört med 32-bitars