Dator > datorns tangentbord funktioner

 • datorns tangentbord funktioner


 • Trots det sätt det kan verka, har tangentbordet bara några få funktioner inbyggda i det. Dessa funktioner är Print Screen, Scroll Lock, Pause och Stick kommandon, som alla är vanligare för programmering och design än för normal dator behöver. Datorn erbjuder några viktiga kommandon när det stövlar som ger en rad användaren kontroll över maskinen och de program du kör. Dessa viktiga kommandon är i allmänhet de som är tänkt som tangentbordet fungerar.

  Inbyggda funktioner

  Två vanliga inbyggda funktioner är på Hem och nycklar End. Tryck på "Home" i någon typ av redigering fönster börjar markören att hoppa till början av raden som du redigerar, och trycka på "End" kommer att flytta markören till slutet av raden. Dessa funktioner är inbyggd i de flesta varje PC-tangentbord.

  Startsekvensen funktioner

  När datorn är första startas upp, har tangentbordet ett par viktiga funktioner inbyggda i BIOS, gränssnittet mellan dig och din dator. Vanligen boot funktioner F1 för att fortsätta, ESC för att avsluta det aktuella kommandot, och F2 för att komma in i systeminstallation. Tänk på att BIOS-inställningarna handlar uteslutande om hårdvara och ändringar i BIOS kan göra datorn oanvändbar utan större reparationer.

  Operation tangenttryckningar

  Ett stort antal datorprogram använda F1-tangenten som en universell hjälp nyckel. Likaså kommer att trycka på Esc brukar ta dig tillbaka till föregående steg. Andra funktionstangenter-F1 till F12-har typiska funktioner, t. ex. F8 spara ett dokument. Det är viktigt att notera att dessa funktioner ställs in av enskilda program, och kommer att variera från ett program till nästa.

  kortkommandon

  Nästan alla program kan grundläggande kommandon. Dessa kommandon inkluderar Ctrl + A för att välja och markera allt innehåll, Ctrl + C för att kopiera markerad text, och Ctrl + V för att klistra in text du har kopierat. Du kan bli förvånad över att mer än hälften av dina nycklar har funktioner i samband med CTRL-tangenten kombination och hjälpfiler för program du kommer att erbjuda en komplett lista.

  Specialty nycklar

  Vissa tangentbord nu har specialitet nycklar som ger användaren möjlighet att starta Internet-funktioner eller gemensamma dataprogram. Ditt tangentbord kan ha specialitet nycklar som kommer att starta din webbläsare, ett e-postprogram eller en chatt-program. Du kan också ha nycklar som kommer att starta datorns kalkylator eller stänga av datorn.


Previous:nothing Next:Varför köpa en renoverad bläckpatron?

Relaterade artiklar


 • Hur kan jag göra min cd nära författare facket?
 • hur skriver jag ut till en skrivare på ett trådlöst nätverk?
 • fördelarna med quad core processorer över dubbla kärnor
 • hur man fixar en upp och ner skrivbordet
 • hur man använder en bärbar dator uk i USA
 • hur man rengör ett LaserJet 1022
 • hur man återställer filer från en cd fritt
 • Felsökning lägger till en skrivare till en Dell-dator
 • Återskapa data från en kraschad hårddisk
 • Hur man väljer en widescreen dator lcd