Dator > Hur man väljer en widescreen dator lcd

 • Hur man väljer en widescreen dator lcd


 • Dagens datorskärmar är mer kompakta än äldre modeller, men medför också en betydligt bättre bild i allmänhet. För ultimat bildkvalitet, välj en widescreen LCD monitor. Det är inte bara LCD-enheter skarpare och klarare än många andra typer av monitorer, men widescreen-versioner utvidga bilder på hela skärmen, vilket gör dem till det perfekta valet för spel, bild redigering och multimedia. När du väljer en widescreen LCD-bildskärm, hänsyn till faktorer som skärmupplösning, betraktningsvinkel, ljusstyrka och anslutningsmöjligheter.
  1.
  Kontrollera bildupplösning. Ju högre upplösning kommer den skarpare och klarare bilder vara. Med en LCD-bildskärm, "default" eller "native" resolution ger ofta bättre kvalitet än andra inställningar. Enligt "Consumer Reports", standard upplösning för en 15-tums widescreen LCD är 1280 x 800 bildpunkter, och är standard för en 17-tums widescreen är 1440 x 900 bildpunkter. Leta efter enheter med upplösningar som är minst så här höga, eller välja högre upplösningar för tydligare bilder.
  2.
  Fråga om anslutningsmöjligheter. Kontrollera att skärmen har tillräckligt USB-portar för att möta dina behov. Kontrollera om DVI, eller video hamnar kort, om du är i spel och komplex grafik. Om du vill ansluta bildskärmen till en DVD eller Blu-ray-spelare, leta efter HDMI-portar, som möjliggör ljud och video tränga in i skärmen genom samma kabel.
  3.
  Bestäm vad fysiska egenskaper är viktiga för dig. Många widescreen LCD-skärmar Rotera 90 grader så att du kan läsa dokument lättare. Andra kan lutas eller justeras med hjälp av ett vridbart kontakt. Hitta enheter med dessa egenskaper om de är viktiga för dig.
  4.
  Jämför skärm är klar. Blanka skärmar ger ofta bättre bildkvalitet i ljusa belysning, men kan också ha en reflekterande, spegelblank yta. Matte skärmar kommer inte reflekterar ljus så mycket, men kanske inte har de rika bildkvaliteten hos en blank skärm. Besök en datorbutik och visa båda av dessa alternativ i ljusa belysning för att hjälpa dig att bestämma.
  5.
  Prova olika vinklar när du besöker butiken. LCD-skärmar är bäst rakt på. Visa skärmen från olika vinklar för att se vilka som bäst motsvarar dina behov.
  6.
  Fråga om ljusstyrka betyg för varje skärm. Enligt "CNET," är ljusstyrkan i en LCD-monitor klassade i nits, eller candela per kvadratmeter. Leta efter 200 till 250 nits för de flesta datoruppgifter, eller minst 500 nits för spel och multimedia.
  7.
  Läs garanti för varje enhet. Många LCD monitorer har en "pixel utbrändhet ersättning", vilket innebär att ett minsta antal pixlar måste bränna ut innan bolaget kommer att ersätta skärmen. Andra kommer att ersätta bildskärmen om en enda pixel är förlorad. Välj garanti med de bästa villkoren, särskilt om du köper en dyr enhet.


Previous:nothing Next:hur man installerar HP Officejet j5750

Relaterade artiklar


 • hur du tar bort en CMOS-batteri från en Compaq Evo N800
 • hur man installerar 9800 GX2 grafikkort
 • hur man ökar datorns prestanda
 • hur man fixar en laptop nyckel
 • hur man använder linux data återvinning verktyg för att rädda en hårddisk
 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop
 • information om biometriska enheter
 • hur man väljer datorskärmar
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • hur man byter papper i en bror laserskrivare