Dator > vad är bättre: Intel Pentium II eller Intel Dual-Core?

 • vad är bättre: Intel Pentium II eller Intel Dual-Core?


 • Släpptes 1997 var Intels Pentium 2 uppföljningen processorn till vilt framgångsrika Pentium-processor. Sporting en omdesignad arkitektur, 5,5 miljoner transistorer och runt 512KB L2-cache, var det en av de snabbaste processorerna på sin tid. Spola fram till 2006 och frisläppandet av Intels Core 2 Duo, finner vi att CPU tekniken har skjutits framåt i blixtrande hastighet. Snabbare än Pentium 2 i varje kategori, C2D's har flera MB: s L2-cache, miljarder transistorer, två fysiska kärnor och växa snabbare än Pentium 2 linje med minst 100 procent, om inte mer.

  Storlek

  tillverkningsprocesser som används för att göra dessa två processorer inte kunde vara mer olika. I P2 skapades på en 25 mikrometer process, är C2D tillverkas i 45 nanometer process, en total 10. 000 procent minskar i storlek. Att hålla detta i åtanke har dessa avancerade tillverkningstekniker tillåtet för fler processorer att skapas från ett ark av kisel än tidigare generationer, vilket sänker priset och tillverkning hörde.

  Pris

  Om du fortfarande kunna hitta en P2 att köpa, kommer priset sannolikt att astronomiska jämfört med dess prestanda. Intel slutat tillverka P2s i slutet av 1998 och som sådan är priset mer i linje med ett samlarobjekt än en bit hårdvara. Vid tidpunkten för denna skrift i början av 2010, är C2D fortfarande tillverkas och det finns processorer för nästan varje pris. Det C2D dagar är begränsad ändå, så Intel är långsamt fasa in sin nya linje av i3, i5 och i7 processorer.

  värmeeffekt

  På grund av den större storleken på P2 processorn, skapar det betydligt mer värme än C2D. Som sådan kräver den större lösningar för kylning och använder mer el över tiden. Dess överklocka-förmåga (det belopp som processorn kan skjutas utanför Intels föreslås hastighetsgränsen) är också mycket mindre på grund av ökad värmeproduktion. Den C2D är välkänt i cirklar hårdvara för inte bara sin minimala värme signatur men dess extrema förmåga att överklocka med lager kylningslösningar och dess hållbarhet under stress.

  Namnge

  namnkonventioner moderna processorer är mycket förvirrande för de flesta konsumenter. Vid ett tillfälle används både stora tillverkare av processorer (AMD och Intel) en mycket enkel formel för att namnge sina processorer. Intel kallas helt enkelt varje processor "Intel Xx" där X representerar hastigheten på processorn i GHz. Detta fortsatte fram till införandet av den första Core Duo-linjen (föregångaren till C2D) när de bytte namn till synes godtyckliga nummer och bokstavsbeteckning. Även om "Pentium 2" och "Core 2 Duo" kan vara förvirrande eftersom de båda har nummer två i rubriken, skulle du vara svårt att hitta en Pentium 2 fortfarande finns på marknaden.

  Performance

  Hitta riktmärken jämföra Pentium 2 till Core 2 Duo är nästan omöjligt. Eftersom deras arkitektur är så olika, skulle det likna jämföra en trehjuling till en jetdrivna raket bil. Utan kärnhus 2 Duo utklassar Pentium 2 på alla möjliga områden: spel-, video-och ljudkodning och komplexa uppgifter system, som att komprimera filer. Om du fortfarande har en dator som kör med en Pentium 2 processor, är det dags att uppgradera. Computer priserna stadigt sjunker och med början av 2010 kan en mycket kapabel C2D system köpas för mindre än $ 700.


Previous:nothing Next:hur du tar bort en Ricoh toneruppsamlingsflaska

Relaterade artiklar


 • Felsökning av en laserjet 4250N
 • hur du lägger till en IDE-disk till ESX
 • hur du tar bort en laptop tangentbord på en Dell
 • hur man ändrar på trumman på ett okidata B4100
 • hur man fixar en upp och ner skrivbordet
 • hur du får ut mest grafikkortet för pengarna genom att beräkna floppar
 • hur man fixar en laptop kabellås
 • hur man använder en bärbar dator uk i USA
 • hur man byter en notebook tangentbord
 • Hur sätter jag upp en anslutningskabel internet?