Dator > hur man bygger en HTPC

 • hur man bygger en HTPC


 • En HTPC är en dator tillägnad utför media-relaterad verksamhet. Vanliga användningsområden för en HTPC är uppspelning av video antingen har fått över en antenn eller kabel system, eller med media filer på en DVD eller olika medier filformat samt inspelning och redigering av video. Att bygga en HTPC skiljer sig inte från byggnadens andra PC, utom med en HTPC du välja den hårdvara och mjukvara hålla dess användning i media uppspelning i åtanke

  Du behöver:. .
  Datorns moderkort
  CPU med flera kärnor.
  RAM, 2 GB.
  HTPC-chassi.
  SATA skivenheter.
  Grafikkort med TV-tuner.
  Ljudkort.
  Anslutningskablar.
  PC nätaggregat.
  Antistatiskt.
  Skruvmejsel.
  Penlight.
  Windows 7 OS.


  1.
  Kontrollera att alla delar är kompatibla med varje annan innan du fortsätter med monteringen. Packa upp komponenter för din dator och lägg dem på en plan dammfri yta. Lämna dessa komponenter finns inuti deras anti-statiska påsar för skydd. Sätt komponent installationsmanualer bredvid dessa komponenter och vik alla anläggningar diagram, om dem inom räckhåll som referens.
  2.
  fast klämman på din antistatiskt till en metallisk yta för att marken kroppen och förhindrar elektrostatisk urladdning. Elektrostatiska urladdningar som släpps ut under monteringen kan skada datordelar.
  3.
  Placera moderkortet i mitten av din arbetsplats. Klipp av CPU locket från moderkortet skydda CPU-porten genom att dra upp CPU-nivå och ta bort den skyddande bit. Installera din CPU i moderkortet genom att rikta pilen längst ner på CPU-chip med pilen på CPU-sockeln. Ingen kraft är nödvändigt att införa processorn. Sänk CPU-nivå för att säkra processorn till moderkortet. Ta bort den skyddande förseglingen på kylvätska lapp på undersidan av CPU-fläkten, noga med att inte röra plåstret och sedan placera fläkten på CPU. Clip fläkten på plats på moderkortet, och anslut sedan sladden fläkteffekt i fläkten uttaget på moderkortet. Leta upp uttaget genom att titta på moderkortet bruksanvisningen.
  4.
  Installera RAM-marker i RAM-minnesplatser på moderkortet. Slip marker i spåren genom att rikta in spåren på marker med dem i spåren. Tryck marker försiktigt i spåren tills låsspakarna vid sidorna av chips lås på plats för att skårorna i chip sidorna.
  5.
  Placera din HTPC-chassi på din arbetsplats med fallet fylla på. Ta bort motorkåpan för att komma åt insidan av ärendet. Ta bort I /O täcka baksidan av målet. IO täcka är en liten metallfolie skyddsplasten från input /output hål att moderkortet använder för att ansluta till externa enheter såsom en bildskärm eller högtalare. Ta I /O-lock som kom med moderkortet och plats som i fallet när du tog bort folien bladet.
  6.
  Installera moderkortet i målet. Placera moderkortet i fallet med I /O-portar på baksidan av moderkortet sticker ut från den installerade I /O-panelen. Säkra moderkortet i målet genom att skruva den på plats där anges på moderkortet.
  7.
  Installera inkommande PC makt, montera den på baksidan av målet och skruvar den på plats . Ställ in strömförsörjning för din ort. Nätaggregat som används i USA bör sättas till 115 Volt.
  8.
  Installera grafikkort i utbyggnaden portarna på baksidan av målet. Passa in skårorna i botten av grafikkort med de kortplatsen och sedan glida in kortet. Säkra kortet genom att skruva klippet på kortet överst i hålet i målet.
  9.
  Anslut kablarna från fallet i moderkortet inklusive befogenhet och återställa kontrollen och det gäller lysdioder.
  10.
  Installera hårddiskar och optiska enheter som används i ditt system. För bästa resultat bör du använda minst två hårddiskar varje 250 GB eller mer, en för ditt operativsystem och applikationer, och en separat enhet för lagring av video. Installera en DVD eller Blu-Ray-enhet för uppspelning av filmer och dataåtkomst. En brännare är användbart för lagring av video. Skjut kör in i vikarna PC-enheten. En extern 5,25-tums fack är nödvändigt för den optiska enheten, med hårddiskar installeras i interna enhetsfack. Anslut skivenheter att ditt moderkort genom att köra en SATA-kabel från enheten till SATA-enheten uttag på moderkortet.
  11.
  Anslut ström från nätaggregatet till din PC-komponenter. Anslut strömkablarna till ditt moderkort och grafikkort, följt av kabel-anslutningar till din skivenheter.
  12.
  Tillbaka locket till datorn, och skyddar den i målet genom att skruva locket i målet vid den bakre.
  13.
  Anslut HTPC till bildskärm och högtalare efter grafikkort och högtalare instruktioner tillverkare och sedan starta upp datorn med Windows 7 operativsystem skiva i-drive. Följ installationen av Windows 7 instruktionerna för att slutföra skapandet av din HTPC.


Previous:nothing Next:Hur konvertera röntgenbilder till digitala

Relaterade artiklar


 • hur man öppnar en CD / DVD
 • Varför köpa en renoverad bläckpatron?
 • typer av skrivare och företag
 • fördelarna med att använda ett epos pekskärm
 • hur du installerar minne i en Dell Dimension 8400
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • hur du ansluter din fax till datorn
 • Dell Dimension 8200: Felsökning mikrofonen
 • hur man använder en analog adapter för en linje in på en dator
 • information om kryptering en skiva med en stark magnet