Dator > hur man byter pekplattan på en bärbar dator

 • hur man byter pekplattan på en bärbar dator


 • Om pekplattan på din bärbara dator är sprucken eller trasig och datorn är inte längre omfattas av garanti, kan pekplatta ersättare ganska dyrt. För att ersätta pekplattan på din bärbara dator själv, kan du ta bort den gamla kåpan och ersätta den med en ny. De flesta locket ersättare har redan ett pekplatta ingår, så du inte behöver byta ut pekplattan själv, vilket gör utbyte betydligt enklare

  Du behöver:. .
  Små kryssmejsel
  Liten platt skruvmejsel.


  1.
  Klicka på "Start" och välj sedan "Stäng av" från listan med alternativ. Koppla bort alla sladdar anslutna till datorn.
  2.
  Kontrollera lamporna under den övre luckan för att bekräfta att datorn är helt avstängd innan du fortsätter. Tryck en ren metall objekt för att skingra alla statisk elektricitet från din kropp.
  3.
  Stäng locket, vänd sedan datorn runt så att botten är vänd mot dig. Skruva eller låsa upp batteriet ur facket. Ta bort det från den bärbara datorn, lägg den åt sidan.
  4.
  Vänd på datorn igen, vrid sedan tillbaka av den bärbara datorn mot dig. Kontrollera om skruvar och ta bort alla du ser.
  5.
  Öppna locket till den bärbara datorn. Sätt i slutet av en platt skruvmejsel under den ena sidan av ramen, sitter ovanför tangentbordet och under skärmen. Arbetet skruvmejseln längs kanterna på ramen om du vill lossa den.
  6.
  Dra försiktigt upp ramen från den bärbara datorn. Kolla längst upp på tangentbordet för några knappar eller flikar som kan säkra tangentbordet på plats.
  7.
  Använd en Phillips-skruvmejsel för att trycka ner några knappar eller flikar du ser. Om ingen är synliga. Infoga slutet av skruvmejsel längst upp på tangentbordet, trycka den mot dig.
  8
  Lyft tangentbordet upp från den bärbara datorn, vänd på den och placera den med framsidan nedåt på den övre luckan.
  9.
  bort kabeln som ansluter tangentbordet till datorn. Du kan behöva att först dra tillbaka en flik att fästa kabeln till moderkortet.
  10.
  Tangentbordet åt sidan. Ta bort eventuella skruvar du ser foder ytan på locket. Ta inte bort några skruvar du ser nedanför den övre luckan, där moderkortet är.
  11.
  Lyft den övre luckan från den bärbara datorn och ställ den åt sidan. Placera den nya övre luckan, med den nya pekplattan, ovanpå den bärbara datorns bas.
  12.
  Skruva den nya övre luckan på plats. Sätt tillbaka tangentbordets kabel till moderkortet och sedan trycka ner fliken för att låsa in den
  13.
  Luta tangentbordet i vinkel, in undersidan av tangentbordet i den tomma kortplatsen på locket, lägg sedan resten av tangentbordet ner.
  14.
  Sätt i ena änden av ramen i flikarna sitter på vänster eller höger sida av den bärbara datorn och snäpp sedan den på plats. Kontrollera att ramen är även med resten av den bärbara datorn, eftersom om det inte isatt på rätt sätt kan det skada displayen när du försöker stänga locket.
  15.
  In batteriet tillbaka till sin rätt fack. Lås eller skruva det på plats.

  Tips och varningar


 • Du kan behöva ta bort extra delar, såsom hårddisken eller LCD-skärm innan du kan ta bort den övre luckan.

Previous:nothing Next:hur man installerar en Dynex cpu pack strömförsörjning

Relaterade artiklar


 • hur man återställa raderade filer format
 • hur du tar bort LCD församling displayen från en HP laptop
 • hur man installerar en HP 5610v skrivare
 • hur man byter toner
 • Lägga till en hårddisk till Vista OS
 • hur man läser format från en flash-enhet
 • Hur kan jag göra min cd nära författare facket?
 • hur man ansluter en Mac Book Pro till en tv
 • hur man byter en gateway laptop LCD-skärm
 • hur man får drivrutiner för HP-skrivare