Dator > hur du uppgraderar din CPU P3 att gå fortare

 • hur du uppgraderar din CPU P3 att gå fortare


 • Pentium III-processor, även känd som P3, var en av de mest avancerade processorer för sin tid. Fast det ersattes av Pentium 4 och senare Intel-processor produktlinjer finns det fortfarande ett antal datorer i bruk den funktionen P3 processorer. För att göra dessa datorer presterar bättre, får deras ägare välja att uppgradera P3 processorn till en snabbare modell. Uppgradera en Pentium III processor är inte svårt, kräver endast grundläggande verktyg och ca 10 till 15 minuter att fylla

  Du behöver:.
  Pentium III CPU för uppgradering.
  Termisk pasta.
  Termisk pasta remover.
  Phillips skruvmejsel.
  Platt skruvmejsel (valfritt, beroende på utformningen av Pentium III CPU kylfläns).


  1.
  Stäng av datorn och koppla bort den. Tryck på strömbrytaren för att se till att det inte är någon restkompetens kvar i systemet, sedan försiktigt lägga ner datorn på sidan så att den vänstra sidan av målet är vänd uppåt.
  2.
  Ta bort
  de två skruvarna i bakkant på den dator som håller den vänstra sidopanelen på plats. Om datorn fall har en enda panel som sveper runt fallet kommer det att finnas fyra skruvarna för att ta bort i stället. När skruvarna har tagits bort, skjut tillbaka panelen, och lyft bort det från datorn fall för att få tillgång till komponenter inuti.
  3.
  Leta reda på Pentium III-processor. Det kommer antingen vara under en metall kylfläns eller fläkt på den övre halvan av moderkortet eller kommer att vara en vertikal patron som sedan ansluts till moderkortet.
  4.
  Koppla ur CPU-fläkt från moderkortet om man är närvarande. Om P3 processorn ansluts direkt till moderkortet, kontrollera kylflänsen för att se om det finns en monteringsbygel som går genom mitten av den för att låsa den på plats, om fästet är där, placera en platt skruvmejsel i springan ovanför RELEASE för att bända upp klippet gratis.
  5.
  Tryck på låsklämmorna (om datorn har en CPU patron) som håller patronen på plats, och ta bort patronen från datorn .
  6.
  Lossa skruvarna kylflänsen eller fläkt på plats (antingen på moderkortet eller på CPU kassetten), och ta försiktigt bort kylfläns eller fläkt. Använd termisk pasta remover och en ren trasa för att rengöra någon termisk pasta från fläkten eller kylfläns CPU anslutningsplatta tills det inte finns några tecken på grå eller svart termisk pasta på tallriken.
  7.

  Lyft spaken bredvid P3 CPU som håller den på plats, sedan försiktigt bort den gamla processorn från processorn sockeln. Placera den nya Pentium III-processor i uttaget och se till att processorn stiften har anpassats ordentligt, sedan låsa den på plats genom att sänka spaken på nytt.
  8.
  Placera en droppe termisk pasta på processorn, och därefter byta kylfläns eller fläkt. Skruva kylfläns eller fläkt på plats, vilket ger varje skruv några varv innan vi går vidare till nästa, så att processorn anslutningsplatta kommer att kunna jämnt den termiska klistra mellan sig själv och CPU.
  9 .
  Byt ut CPU kassetten (om din dator använder en patron. ) Anslut fläkten tillbaka in i moderkortet om din CPU-kylare har en fläkt.
  10.
  Byt sidopanelen och dess skruvar. Placera datorn rätt igen, koppla sedan in den i och starta om datorn.
  11.
  Tryck på "F2" tangenten (eller andra viktiga anges på det ursprungliga BIOS stänk skärmen) så att BIOS setup. Göra nödvändiga anpassningar av det system BIOS så att dess inställningar stämmer överens med de nya P3 processor som du har installerat. Spara inställningarna och avsluta, så att datorn startar om.
  Tolv.
  Vänta medan operativsystemet belastningar och erkänner förändring i hårdvara som skett.

  Tips och varningar


 • Var försiktig när du arbetar inuti datorn fallet, eftersom statisk elektricitet kan ge upphov till utsläpp som kan skada känsliga interna komponenter. Hålla kontakt med en metall del av datorns hölje eller bära en statisk skydd rem för att undvika detta.

Previous:nothing Next:hur man väljer datorskärmar

Relaterade artiklar


 • hur du ändrar pappersstorlek på en HP-skrivare
 • hur man installerar en skrivare med hjälp av en skrivare Adapter USB-port
 • hur man hittar ut bläckpatronen som behövs för en Canon-skrivare
 • Hur du donerar alla typer av skrivare patron till en välgörenhetsorganisation
 • hur man ändrar en iMac enhet
 • hur du ansluter en trådlös skrivare till ett trådlöst pc
 • rensar ett pappersstopp i en HP-skrivare
 • hur man byter en gateway laptop LCD-skärm
 • Hur du ser att en laserskrivare tonerkassetten är tom
 • hur du ansluter en skrivare till en ny Dell-dator