Dator > Felsökning av en IBM T41 laptop

 • Felsökning av en IBM T41 laptop


 • Även Lenovo köpte ThinkPad märke från IBM under 2005 bär bärbara datorer fortfarande IBM namn. Den T41 är en av de dussintals modeller i ThinkPad produktlinje. Mobila användare älska den för dess breda 14,1-tums eller 15,1-tums skärm, utbyggbart minne och en integrerad trådlös teknik. Du kan stöta på en mängd olika problem när du använder din T41 laptop. Felsöka det för att lösa ditt problem så att du kan gå tillbaka till att njuta den fulla potentialen av den bärbara mobila makt
  1.
  Kontrollera att T41 bärbara datorn är påslagen om den bärbara datorns skärm är mörk och tangentbordet inte svarar. Tryck på strömbrytaren, som sitter på övre kanten av tangentbordet.
  2.
  Kontrollera att T41 laptop har sitt batteri installeras om den bärbara datorn startar inte. Vänd den bärbara datorn över och skjut öppna batteriluckan, som ligger på den bakre kanten av den bärbara datorns nedre panelen. Om det finns ett batteri inuti, ta bort batteriet och se till att det sitter ordentligt med metall Tips vidröra elektroderna inuti facket. .
  3
  Anslut T41 bärbar dator till en strömkälla om batteriet är korrekt installerat och den bärbara datorn fortfarande inte startar, kan batteriet behöver laddas eller är död. För in kabeln i den medföljande nätadaptern till eluttaget på baksidan av ThinkPad bärbara datorn. Anslut fronter änden till ett eluttag.
  4.
  Scan din T41 bärbar dator för hård-och mjukvara problem med att använda den inbyggda PC-Doctor, som ingår på alla T40-serien ThinkPad maskiner . Klicka på "Start"-menyn i det nedre vänstra hörnet av skärmen. Rör musen över "Alla program" eller "Program", beroende på vilken version av Windows du kör, och klicka på "PC-Doctor. " Följ instruktionerna på skärmen för att skanna din dator. Om den hittar ett problem, kommer ansökan direkt du på rätt sätt att åtgärda det.
  5.
  Decode felmeddelanden som eventuellt visas när du använder T41. När ett felmeddelande visas, tryck på "Access IBM"-knappen längst upp till vänster kant T41 tangentbordet. Ange felkoden som att se mer information om källan till problemet.
  6.
  Återställ T41 till de ursprungliga fabriksinställningarna. Detta bör vara en sista utväg eftersom det tar bort allt innehåll på datorn, men kan lösa programvarurelaterade fryser och buggar relaterade till system fil korruption. Stänga av datorn och sedan slå på den igen. Tryck på "Access IBM" på tangentbordet omedelbart. Startprocessen kommer att avbrytas och en speciell återhämtning visas. Klicka på "Skydda och rädda" och välj "Fortsätt. " Följ instruktionerna på skärmen för att börja återupprätta den bärbara datorn.
  7.
  Kontakta Lenovos tekniska support linje på 800-426-7378 om du fortfarande inte kan lösa dina problem. Vissa frågor kan vara maskinvarurelaterade och inte lösas av hemanvändare. Kunden servicetekniker kan hänvisa dig till en registrerad tjänsteleverantör i ditt område, eller så kan du hitta en sådan leverantör på egen hand genom Lenovos online databas (se Resurser).

  Tips och varningar


 • Hundratals saker kan gå fel när du använder en T41 laptop. Om ditt problem inte finns, använd "Access IBM" knapp för omedelbar offline hjälp eller sök Lenovos online-databas med felsökning ämnen (se Resurser) för ytterligare hjälp.

Previous:nothing Next:vad är laserskrivare toner?

Relaterade artiklar


 • hur man installerar en HP Deskjet F300
 • hur man fixar en laptop nyckel
 • hur du ställer in en andra skärm från en bärbar dator
 • hur man byter pekplattan på en bärbar dator
 • hur du ansluter en skrivare till en HP laptop
 • hur man kan minska visa storleken på en Dell platt bildskärm
 • hur du lägger till RAM-minne i Windows XP installera
 • hur man kan utvidga laptop smet liv
 • hur du ansluter en skrivare till en ny Dell-dator
 • Felsökning av en IBM T41 laptop