Dator > hur du optimerar och låsa upp ett SD-kort

 • hur du optimerar och låsa upp ett SD-kort


 • Digitala kameror och videoenheter använder ofta Secure Digital (SD) kort, som även kan fungera som extern lagring för datorer. De har en liten switch som kan flyttas för att låsa kortet så det kan inte vara oavsiktligt skrivs över. Optimera enheten genom att ta bort överflödiga filer, genomsökning efter virus och formatera om så behövs

  Du behöver:.
  SD-kort adapter och SD-kortplats
  Dator.


  1.
  Lås upp SD-kortet. Håll kortet med klippta hörn mot övre högra. På den övre vänstra sidan, finns en liten switch. Kortet är upplåst när strömbrytaren är i toppositionen, och låst när strömbrytaren är i bottenläget. Skjut strömbrytaren mot toppen läge.
  2.
  Placera SD-kortet i en dator. Använd ett SD /USB-adaptern och anslut adaptern till USB-porten på en dator, eller placera SD-kortet direkt i en SD-kortplats i datorn.
  3.
  Leta reda på SD-kort genom datorns skrivbord. På en Mac bör enheten visas som en ikon på skrivbordet. I Windows, om det inte visas på skrivbordet, måste du klicka på "Start" och sedan "Den här datorn" eller "Dator", beroende på ditt operativsystem.
  4.
  Öppna SD-kortet på skrivbordet. Klicka eller dubbelklicka på ikonen för SD-enheten för att öppna den.
  5.
  Kopiera och ta bort extra filer på SD-kortet. Detta kommer att frigöra utrymme på kortet och gör att du kan använda det extra utrymmet. Kopiera och klistra in extra filer till datorns hårddisk och sedan ta bort filerna från SD-kortet genom att markera dem och dra dem till papperskorgen eller trycka på "ta bort".
  6.
  Formatera om kort. Om kortet inte fungerar kan du behöva formatera om den. Kontrollera att du har tagit bort några användbara eller ville filer från SD-kortet innan du utför detta, eller kommer du att förlora filerna permanent. I Windows högerklickar du på ikonen för SD-kort och välj "Format". Följ anvisningar för val av filsystem eller "Quick Format" och klicka på "Start". Du har också möjlighet att byta namn på SD-kortet genom att skriva det nya namnet i "volymetikett. " På en Mac i ett "Finder"-fönstret klicka på "Program" och bläddra till "Verktyg" och klicka på "Skivverktyg" för att starta den. Klicka på SD-kortet i "Drives" kolumnen och klicka på "Radera". Följ instruktionerna för att formatera om kortet.
  7.
  Scan kortet för virus. Direkt ditt antivirusprogram för att undersöka SD-kortet för virus. Ta bort alla virus som hittas.

  Tips och varningar


 • Defragmentering ett SD-kort är inte nödvändigt. Minnet är inte påverkas av fragmentering, och kortet kommer inte att vara något snabbare även om du defragmentera den.

Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur producerar datorer bilderna på skärmen?

Relaterade artiklar


 • hur man startar upp en T400 från en startdiskett
 • hur 12-vägs flera saker i förädlingskedjan
 • hur man identifierar videon föraren i en Toshiba M65 laptop
 • hur man överklockar en Pentium D-processor 820
 • hur du spelar dina filmer från en extern hårddisk
 • hur man ansluter en standard DVD-spelare för visning på en datorskärm
 • vad är skillnaden mellan USB Plus & USB 2?
 • hur du tar bort en optisk enhet från en hp pavilion n5420
 • installera ett ljudkort i Windows XP
 • hur man bygger en 486-dator