Dator > vad är skillnaden mellan en bärbar dator & en dator?

 • vad är skillnaden mellan en bärbar dator & en dator?


 • Persondatorer frodats kraftigt sedan 1970-talet. Som miniatyrisering tekniken har utvecklats, har maskiner tagits fram som är små och lätta att bära. Även en bärbar dator är en persondator, termen "PC" brukar inte hänvisa till dem

  datorer

  Eftersom tekniken att producera mikroprocessorer, moderkort och minne lagring förbättras, har datorer blir mindre och mindre. De första datorerna, fyllt hela rum med vakuumrör, sladdar och reläer. När datorer krympte till storleken av ett matbord eller skrivbord, började de att kallas mini-datorer. När de blev liten nog att rymmas på toppen av ett skrivbord, de var kallade mikro-datorer. Eftersom priserna krympte med maskinerna, till den grad att individer kan köpa processorkraft att kosta miljontals dollar bara några decennier tidigare, föreföll det lämpligt att kalla maskiner persondatorer.

  Bärbara datorer

  Trots att datorer var tillgängliga för vanliga konsumenter, förmåga att passa liknande kapacitet i allt mindre utrymme fortsatte. Ändringar för att göra transport och hantering av enheter enklare användes. Skärmarna som viks ner på tangentbord, energieffektiva arkitektur, integrerad pekdon och avancerade interna batterierna är bara några exempel. Till sist var en dator som du skulle kunna hålla i knät visade sig, och "laptop" föddes. Så, bärbara datorer är en delmängd av persondatorer.

  Varianter

  Inte alla bärbara datorer är lika. Designers strävar efter att maximera sina prestationer i vissa områden. Desktop ersättare kan enkelt vikas ihop och transporteras, men har större skärmar än sina nära kusiner och i allmänhet erbjuda mer processorkraft. Stabilt bärbara datorer tjänstgöra i tuffa miljöer, utsätts för värme, vibrationer, fukt och andra faror. De har stoppning, fukt sälar, inre hängslen för kretskort och andra ändringar för att göra dem mer robusta. Netbooks är små, även med bärbar dator standarder, och kanske inte har så mycket processorkraft och minne, men är optimerat för trådlös anslutning till Internet eller lokala nätverk. De små bärbara datorer eller ultraportables push miniatyrisering teknik till gränser. Några av dessa har skärmar så små som 7 inches över och tangentbord bara något större.

  mindre enheter

  Det är viktigt att komma ihåg att bärbara datorer är persondatorer. Personliga digitala assistenter, smarta telefoner, bärbara enheter spel och andra prylar kan ansluta till Internet, gränssnittet med varandra eller ställa ut datorkraft i en mängd olika sätt. Men kör dessa andra enheter inte standard versioner av operativsystem som används på stationära datorer medan bärbara datorer gör. Generellt kan en bärbar dator göra något ett skrivbord kan göra.

  Fördelar och nackdelar

  För många år har bärbara datorer som endast används av personer med mycket speciella behov. Försäkring skadereglerare, säljare och andra personer som behövde deras förmåga vad gäller tvungen att betala en premie för portabilitet, och de hade att brottas med begränsad batteritid. Bärbara datorer med givna resurser kan kosta mer än dubbelt så mycket som en stationär visar samma prestanda.

  Datorer är svåra att uppgradera eller reparera. Skillnaden i pris har sedan krympt avsevärt, och batteriets livslängd har förbättrats. Men bärbara datorer av alla slag tenderar fortfarande att vara mer integrerade, i motsats till den modulära designen av stationära datorer. Bärbara datorer är också generellt mer sårbara och kan stjälas lättare. Ändå har bärbara datorer har aldrig varit mer populär. År 1986 batteridrivna persondatorer utgjorde 2 procent av marknadsandelarna, globalt. Genom det tredje kvartalet 2008 överträffade de 50 procent.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Felsökning av en HP Designjet 450c plotter

Relaterade artiklar


 • hur du ansluter HP Officejet g85xi till en dator
 • hur man konfigurerar en SonicWALL pro2040
 • hur du installerar ett ljudkort på en bärbar dator
 • hur man installerar en HP Deskjet 3320 skrivare
 • rensar en Compaq Presario CMOS lösenord
 • hur man kan spara YouTube-videor till ett hopp enhet
 • Vad är det enklaste sättet att få den senaste mjukvaran för att uppgradera bios?
 • hur man sätter en s450 Canon skrivare online
 • hur man bygger en dator att köra Crysis
 • hur man byter en te2100 inverter