Dator > vad är skillnaden mellan USB Plus & USB 2?

 • vad är skillnaden mellan USB Plus & USB 2?


 • Om du har undrat om USB Plus och USB 2 är konkurrerande tekniker, är svaret nej. I själva verket, de två är inte direkt jämförbara. USB 2. 0 är en efterföljare till den gamla USB 1. 1, och kallas ofta "USB" utan att nämna "2,0". Däremot "USB Plus" är en förkortning för "USB Plus Power", som hänvisar till det faktum att en USB Plus Strömförsörjningsport är större än en standard USB-port, eftersom det innehåller en extra anslutning för mer makt

  Du behöver. :
  platt skruvmejsel.

  USB Bakgrund

  "USB" står för "Universal Serial Bus. "Det är en branschstandard gränssnitt för anslutning av kringutrustning, såsom kameror och tangentbord till en" host controller ", vilket kan vara allt från en dator till en personlig digital assistent. Den uppfanns år 1996 på Intel som ett alternativ till seriell och parallella portar. Nyckeln överklagandet av USB är att i de flesta fall kan du ansluta en USB-enhet till, säg, datorn, och det blir genast arbeta --- leder till marknadsföring parollerna "hotplug" och "plug and play . "Detta betyder Installationen är snabb, ingen omstart krävs och det finns ingen fara för datorutrustning som uppstår genom att ansluta USB-enheter medan systemet är aktivt.

  USB Power

  USB-gränssnittet bär inte bara data mellan enheten och värden, men verkar strömmen till enheten. Denna praktiskt gör USB-enheter att fungera utan att vara ansluten separat till ett eluttag. Är dock mycket ström för litet, vilket ger 5 volt och mindre än 1 amp. Följaktligen måste USB-enheter på låg effekt eller har en andra strömkälla, vilket är ett betydande hinder.

  USB 2. 0

  USB 2. 0 släpptes 2000. Den ökade bandbredden från den gamla USB 1. 1 Specifikation av 1,5 megabit per sekund till 480 megabit per sekund --- en teoretisk prestanda ökningen av över 3000 procent. Denna högre bandbredd aktiverat större dataöverföringar, vilket gjorde USB genomförbar som ett gränssnitt för lagringsenheter såsom externa hårddiskar.

  Från 2010 har nästan alla USB-portar du sannolikt kommer att se är USB 2. 0-portar . Detta kommer att förändras över tiden, men eftersom USB 3. 0 släpptes 2010.

  USB Plus Power

  USB Plus Power är en egen förgrening på USB-arkitektur, och ägs av IBM. Tekniken är mycket mindre vanligt förekommande, och du kommer sannolikt inte att se det i konsumentprodukter. Istället är USB Plus Power används huvudsakligen inom handel, för enheter såsom streckkodsläsare.

  USB Plus Power inte stöds av USB Implementers Forum. Dessutom, eftersom hårdvaran är proprietär avgifter IBM en licensavgift för dess användning.

  Jämförelse mellan USB 2. 0 och USB Plus Power

  Båda teknikerna använder samma specifikationer dataöverföring. Endast elkapaciteten skiljer.

  Makt specifikationer i USB 2. 0 liknar dem för USB 1. 1. Varje USB-port USB 2. 0 är klassad för 5 enhetslaster med 100 milliampere per styck, för sammanlagt exakt halva en förstärkare. Således enheter med USB 2. 0-gränssnitt för deras drifteffekt förbrukar ofta mindre än en enda watt, och aldrig mer än 5 watt.

  I jämförelse erbjuder USB Plus Effekt på 5 volt, 12 volt, eller 24 volt, bär och upp till 6 ampere. Detta gör att enheterna ska köras på en mycket högre effekt.

  Vanlig USB-enheter kan oftast anslutas till standard anslutning del av en USB Plus Power hamn, under förutsättning att de är förenliga med den mottagande flygledaren. Det omvända är inte sant: Enheter med större kontakten passar inte i en vanlig USB-port.


Previous:hur man ansluter en CanoScan fb620p skannern till en dator Next:Hur man laddar ner böcker till ett SD-kort i tända

Relaterade artiklar


 • hur man byter en Presario 2100 internt batteri
 • hur man bränner DVD-skivor i Windows Vista
 • hur man kan återställa en formaterad enhet
 • hur man får en IBM Thinkpad för att starta
 • hur du ansluter en Samsung dator
 • hur man rengör en Toshiba A70
 • rensar minnet av Brother DCP-385c
 • Felsökning HP Deskjet-skrivare d2445
 • hur man installerar xp på en HP zv6000
 • hur du ansluter en hårddisk till ps2